Reducere!
, ,

Susan negru 100 gr, Natural Seeds Product

Prețul inițial a fost: 5.21 lei.Prețul curent este: 4.95 lei.

Semințele de susan sunt extrem de benefice pentru sănătate

Stoc: 21 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 4.95 lei
6 - 11 5 % 4.70 lei
12+ 10 % 4.46 lei
SKU: 608 Categorii: , ,

Semințele de susan sunt extrem de benefice pentru sănătate, dar sunt adesea trecute cu vederea. Ei au capacitatea de a preveni diabetul zaharat, reduce tensiunea arterială, preveni o mare varietate de tipuri de cancer, construiesc oase puternice, protejează împotriva radiațiilor și îmbunătățesc sănătatea inimii. De asemenea, ajută la vindecarea tulburărilor de somn, îmbunătățesc digestia, reduc inflamația, stimulează sănătatea respiratorie și ajută la îngrijirea dentară. Aceste semințe puternice îmbunătățesc circulația sângelui, detoxifiază organismul și elimină depresia și stresul cronic.

Ce sunt semințele de susan?

Semințele de susan sunt derivate dintr-o plantă din genul Sesamum și poartă denumirea științifică de Sesamum indicum. Aceste semințe sunt considerate cele mai vechi culturi oleaginoase din lume și au fost cultivate pentru mai mult de 3500 de ani. Dovezi ale formelor lor native în Africa și India. Planta de susan este extrem de rezistentă și crește în locuri în care multe alte culturi nu reușesc, motiv pentru care se bazează foarte mult de veacuri.

Deși este o plantă de sămânță, ea poate încă deranja persoanele cu alergii și are o aromă distinctă de nuci. Multe dintre beneficiile pentru sănătate provin din uleiurile care se găsesc în concentrație mai mare în semințele de susan decât în ​​orice altă cultură oleaginoasă din lume. Planta de susan nu este mai mare de 3 metri înălțime și semințele sunt eliberate din păstăi mici de-a lungul axelor plantelor.

Semințele în sine sunt foarte mici, doar 3-4 mm lungime și 2 mm lățime, dar 3.85 milioane tone metrice sunt produse în fiecare an. Ele vin într-o gamă largă de culori, în funcție de varietatea sau tulpina plantei de susan. Aceste semințe pot fi achiziționate fie în formă de pălărie, fie fără pălărie. Acestea sunt adăugate frecvent la salate ca ingredient sau topping pentru produse de pâine și cereale, biscuiți, sushi, prăjituri, supe, biscuiți pentru pește și carne și o mare varietate de alte aplicații.

Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de susan se datorează conținutului lor nutrițional, inclusiv vitamine, minerale, uleiuri naturale și compuși organici care constau din calciu, fier, magneziu, fosfor, mangan, cupru, zinc, fibre, tiamină, vitamina B6 , folat, proteine ​​și triptofan.

Beneficiile de sănătate ale semințelor de susan

Aceste semințe sunt răspândite în întreaga lume datorită disponibilității și aromei plăcute. Gama largă de beneficii pentru sănătate este explicată mai detaliat mai jos.

Reduce hipertensiunea

Uleiul natural de semințe de susan a fost conectat la reducerea hipertensiunii arteriale într-o serie de studii de cercetare, ceea ce reduce tulpina sistemului cardiovascular și contribuie la prevenirea diferitelor afecțiuni cardiace. În plus, magneziuul a fost mult timp cunoscut ca un vasodilatator (un agent care reduce tensiunea arterială) și aceste semințe sunt ambalate cu acest mineral esențial, conținând până la 25% din necesarul zilnic într-o singură porție.

Cu o gamă largă de vitamine și minerale esențiale în semințele de susan, nu este deloc surprinzător faptul că a fost legat de reducerea riscului de cancer. Dincolo de rolul acestor minerale obișnuite, inclusiv de efectele puternice anti-carcinogene ale magneziului, semințele de susan conțin și fitat, un compus neobișnuit de prevenire a cancerului care funcționează ca un antioxidant și reduce efectele radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produsele secundare periculoase ale metabolismului celular, care au fost legate de numeroase forme de cancer și de diferite alte afecțiuni cum ar fi bolile cardiace, îmbătrânirea prematură și disfuncțiile cognitive. Semințele de susan au fost, de asemenea, legate de leucemie, de sân, de plămâni, de pancreas, de colon și de cancer de prostată pentru efectele sale pozitive.

Gestionați diabetul

Componentele semințelor de susan, cum ar fi magneziu, au fost legate de reducerea șanselor de diabet și de administrarea simptomelor la pacienții care au dezvoltat deja această afecțiune. Mai mult, sa demonstrat că uleiul de semințe de susan poate afecta pozitiv impactul diferitelor medicamente, cum ar fi glibenclamidă, la pacienții care suferă de diabet zaharat de tip 2. Îmbunătățește funcționalitatea acestei medicații și reglează în plus nivelurile de insulină și glucoză din organism, ajutând astfel la gestionarea simptomelor diabetului.

Sanatatea oaselor

Nivelele impresionante de minerale esențiale precum zincul, calciul și fosforul găsite în semințele de susan pot fi un impuls major pentru sănătatea osoasă. Aceste minerale sunt parte integrantă în crearea unei materii osoase noi și în întărirea / repararea oaselor care pot fi slăbite prin leziuni sau prin apariția unor afecțiuni osoase debilitante precum osteoporoza.

Îmbunătățiți digestia

Aceste semințe mici împachetează o cantitate semnificativă de fibre. Fibrele reprezintă un element important în digestia sănătoasă, deoarece ele îmbogățesc mișcările intestinului și le ajută să treacă prin tractul digestiv și stimulează mișcarea peristaltică pe măsură ce mâncarea se mișcă prin intestinul neted. Această activitate poate reduce afecțiunile cum ar fi constipația și diareea, protejând simultan sănătatea colonului și reducând șansele bolilor gastro-intestinale și ale cancerului. Fibra funcționează, de asemenea, pentru inima dumneavoastră, prin eliminarea colesterolului LDL periculos din arterele și vasele de sânge, protejând astfel împotriva aterosclerozei, a atacurilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Reduce inflamația

Conținutul ridicat de cupru din semințele de susan are o serie de funcții valoroase, inclusiv reducerea inflamației articulațiilor, oaselor și mușchilor, reducând astfel durerea asociată artritei. În plus, cuprul este un mineral esențial pentru întărirea vaselor de sânge, a oaselor și articulațiilor. În cele din urmă, cuprul este necesar pentru absorbția corectă a fierului, o componentă cheie a hemoglobinei. Prin urmare, conținutul adecvat de cupru din organism maximizează circulația și asigură că sistemele de organe ale întregului corp primesc suficient oxigen pentru a funcționa corespunzător.

Protejați-vă împotriva radiațiilor

Unul dintre compușii organici din semințele de susan se numește sesamol și a fost asociat cu protejarea ADN-ului de efectele nocive ale radiației. Această radiație ar putea proveni din surse accidentale sau din tratamentul cancerului prin chimioterapie și radioterapie. Prin protejarea ADN-ului de mutații datorate radiațiilor, aceste semințe pot crește puterea și pot reduce șansele de a contracta alte forme de cancer din cauza mutației celulare.

Îmbunătățirea sănătății orale

Poate că efectele cele mai notabile ale semințelor de susan sunt efectele sale puternice asupra sănătății orale. Procesul numit tragerea uleiului, în care anumite cantități de ulei de semințe de susan se freacă în jurul gurii, pot avea un puternic efect antibacterian și astringent asupra tuturor aspectelor legate de sănătatea orală. De asemenea, este strâns asociată cu reducerea prezenței bacteriilor Streptococcus, o bacterie comună care poate provoca havoc pe cavitățile orale și în alte părți ale corpului.

Îngrijirea pielii și a părului

După cum sa menționat, semințele de susan conțin niveluri ridicate de zinc, o componentă vitală în formarea colagenului, care întărește țesutul muscular, părul și pielea. De asemenea, s-a arătat că uleiul de semințe de susan reduce arsurile și semnele pe piele, precum și semnele de îmbătrânire prematură.

Întăreşte funcția metabolică

Semințele de susan conțin o cantitate mare de proteine, care devin descompuse și reasamblate din componentele sale în proteine utilizabile pentru corpul uman. Acest lucru adaugă rezistență generală, creștere celulară sănătoasă, mobilitate, niveluri de energie și o funcție metabolică îmbunătățită.

Greutate 100 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Susan negru 100 gr, Natural Seeds Product”
Shopping Cart