Reducere!
,

Caju , Natural Seeds Product, 250 gr

Prețul inițial a fost: 20.91 lei.Prețul curent este: 19.86 lei.

Sunt o bună sursă de fier.

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 19.86 lei
6 - 11 5 % 18.87 lei
12+ 10 % 17.87 lei
SKU: NSP-017 Categorii: ,

Sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral .  Ideal să se consume alături de surse de vitamina C – kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale.

Sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral . Ideal să se consume alături de surse de vitamina C – kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale.

Caju este un ingredient popular care își găsește drumul în multe sosuri indiene, caju – o plantă originară din Brazilia, este o nucă bogată în minerale. Aduși în India de comercianți, cajuii cresc la înălțimi excepționale, cu un trunchi destul de neregulat. Agățate de ramuri sunt mere mari, suculente, de care sunt atașate nuci de caju. Nucile și fructele au ambele utilizări multiple. Nucul, adesea cunoscut sub numele de plantația omului sărac, deși acum este vândut la prețuri abrupte, este folosit pentru a face curry delicios și bogat și, de asemenea, prăjit și mâncat uscat. Acestea sunt, de asemenea, o parte intrinsecă a sărbătorilor noastre festive. Imaginați-vă cât de incomplete ar fi sărbătorile Diwali fără „kaju ki barfi”. Când nomazii habar nu aveau cum să mănânce fructele, nucile erau aruncate, în timp ce fructelor i se acorda mai multă importanță. O carte scrisă de SP Malhotra, World Edible Nuts Economy, subliniază: „Nativii știau, de asemenea, de multe utilizări medicinale pentru suc de mere, scoarță și ulei de semințe caustice care au fost ulterior exploatate de europeni”.
Sănătatea inimii

Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie (NCBI), în studiul său de caz, subliniază că nucile sunt susceptibile de a fi benefice pentru sănătate, ținând un control asupra diferitelor afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă. Studiile arată în mod constant că aportul de nuci are un efect de scădere a colesterolului, în contextul dietelor sănătoase, și există dovezi emergente ale efectelor benefice asupra stresului oxidativ, inflamației și reactivității vasculare. Caju ajută la scăderea LDL și crește capacitatea de transport pentru HDL. HDL este responsabil să absoarbă colesterolul din inimă și să îl ducă în ficat, unde poate fi descompus.

În 2003, Food and Drug Administration a declarat că un pumn de nuci pe zi ca parte a unei diete cu conținut scăzut de grăsimi poate reduce riscul bolilor de inimă. Asociația cardiacă recomandă patru porții de nuci nesărate, fără ulei pe săptămână și avertizează împotriva consumului prea mult, deoarece acestea sunt dense în calorii. Un alt studiu, publicat în New England Journal of Medicine (NEJM), stabilește, de asemenea, o asociere semnificativă între consumul de nuci și o incidență mai mică de deces din cauza bolilor de inimă, a cancerului și a bolilor respiratorii. Studiul a afirmat că substanțele nutritive din nuci, cum ar fi acizii grași nesaturați, proteinele, fibrele, vitaminele, mineralele și antioxidanții pot conferi proprietăți de protecție a inimii, anti-cancerigene și anti-inflamatorii. Previne bolile de sânge

Consumul de caju în mod regulat și limitat poate ajuta la evitarea bolilor de sânge. Nucile de caju sunt bogate în cupru, care joacă un rol important în eliminarea radicalilor liberi din organism. Deficitul de cupru poate duce la deficiențe de fier, cum ar fi anemia. Prin urmare, dieta noastră ar trebui să conțină cantitatea recomandată de cupru. Și nucile de caju sunt o sursă bună.

Protejează ochiul

În mediul urban asociat cu poluarea excesivă, ochii noștri suferă adesea de diverse infecții. Caju conține un puternic pigment antioxidant numit Zea Xanthin. Acest pigment este absorbit ușor și direct de retina noastră, spune nutriționistul Anju Sood. Acesta formează apoi un strat protector peste retină, care previne razele UV dăunătoare. Dr. Anshul Jaibahrat Bhatnagar spune că cantități mici de Zea Xanthin ajută la prevenirea degenerescenței maculare legate de vârstă la vârstnici și, prin urmare, ajută la menținerea sănătății ochilor. Bun pentru piele

Derivat din semințe de caju, „uleiul de caju face minuni pentru pielea ta”, spune Gargi Sharma, Manager Managementul Greutății, Aayna. Uleiul de caju este bogat în seleniu, zinc, magneziu, fier și fosfor. De asemenea, sunt surse excelente de fitochimicale, proteine ​​și antioxidanți. Procentul ridicat de seleniu din caju nu este numai bun pentru pielea ta, ci „ajută și la prevenirea cancerului”, spune nutriționistul Anju Sood. 5. Pierderea în greutate

În comparație cu dietele care exclud aportul de nuci, persoanele care consumă nuci în mod moderat și regulat pierd în greutate mai repede. Pe baza dovezilor din studiile clinice epidemiologice și controlate, consumul de nuci nu este asociat cu o greutate corporală mai mare. Studiul realizat de Journal of Nutrition afirmă că dovezile epidemiologice indică în mod constant că consumatorii de nuci au un IMC mai mic decât cei care nu sunt consumatori.

În ceea ce privește studiile clinice, dovezile sunt aproape uniforme că includerea lor în dietă duce la creșterea în greutate mică sau deloc. Mai mult, nucile precum caju sunt „ambalate cu acizi grași Omega 3 care contribuie la creșterea procesului metabolic pentru arderea excesului de grăsime”, spune nutriționistul din Delhi Shilpa Arora. Nucile sunt o gustare excelentă pentru cei care doresc să slăbească, deoarece sunt hrănitori și tind să te mențină plin pentru o perioadă mai lungă de timp. „Nucile ar trebui să fie întotdeauna consumate crude și nesărate, deci sunt benefice pentru eforturile de slăbire”, adaugă Shilpa.
Conform studiilor, nucile de caju au un procent mare de fibre dietetice. Cele două fibre dietetice esențiale solicitate de corpul nostru sunt, acidul oleic și acidul palmitic. „Aceste fibre nu sunt produse de corpul nostru, de aceea au nevoie

Greutate 2.500 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Caju , Natural Seeds Product, 250 gr”
Shopping Cart