Reducere!
,

Zahar brun set 200 stick, Natural Seeds Product, 800g

Prețul inițial a fost: 14.92 lei.Prețul curent este: 14.17 lei.

În timp ce există mai multe tipuri, zahărul brun și alb sunt printre cele mai populare soiuri.

Stoc epuizat

SKU: NSP-840 Categorii: ,

Zahărul este un ingredient natural care face parte din dieta umană de mii de ani. În timp ce există mai multe tipuri, zahărul brun și alb sunt printre cele mai populare soiuri.

Diferențe nutriționale

Având în vedere faptul că zahărul alb și brun provin din aceleași culturi – fie cana de zahăr, fie planta de sfeclă de zahăr – sunt destul de similare. De fapt, majoritatea zahărului brun este un amestec de zahăr alb și melasă, care este un tip de sirop derivat din zahăr. Melasa este responsabilă pentru culoarea sa mai închisă și își crește ușor valoarea nutritivă. Cea mai notabilă diferență nutrițională dintre cele două este că zahărul brun are conținuturi de calciu, fier și potasiu puțin mai mari.

Acestea fiind spuse, cantitățile acestor minerale în zahăr brun sunt nesemnificative, deci nu este o sursă bună de vitamine sau minerale.

De asemenea, zahărul brun conține puțin mai puține calorii decât zahărul alb, totuși diferența este minimă. O linguriță (4 grame) de zahăr brun oferă 15 calorii, în timp ce aceeași cantitate de zahăr alb are 16,3 calorii. În afară de aceste mici diferențe, acestea sunt similare din punct de vedere nutrițional. Diferențele lor principale sunt gustul și culoarea.

Produs diferit

Zahărul este produs în climatele tropicale, unde plantele de canină de zahăr sau de sfeclă de zahăr cresc. Ambele plante suferă un proces similar pentru a produce zahăr. Cu toate acestea, metodele utilizate pentru a-l transforma în zahăr brun și alb diferă. Mai întâi, sucul zahăr din ambele culturi este extras, purificat și încălzit pentru a forma un sirop maron, concentrat numit melasă. Apoi, zahărul cristalizat este centrifugat pentru a produce cristale de zahăr. O centrifugă este o mașină care se rotește extrem de rapid pentru a separa cristalele de zahăr de melasa. Apoi, zahărul alb este prelucrat suplimentar pentru a îndepărta excesul de melasă și pentru a crea cristale mai mici. Ulterior, se trece printr-un sistem de filtrare, care este adesea realizat cu oțel sau animale osoase zdrobite, pentru a forma zahăr alb.

Între timp, zahărul brun neterminat suferă o prelucrare mai mică decât zahărul alb, ceea ce îi permite să-și păstreze o parte din conținutul de melasă și culoarea maro naturală.

Utilizări culinare

Zahărul alb și brun pot fi utilizate în moduri diferite în coacere și gătit. Deși uneori pot fi utilizate în mod interschimbabil, acest lucru poate afecta culoarea, aroma sau textura produsului final. Melasa din zahărul brun păstrează umiditatea, astfel încât folosirea acesteia va duce la produse coapte care sunt mai moi, dar mai dense.

De exemplu, prăjiturile făcute cu zahăr brun vor fi mai umede și mai dense, în timp ce prăjiturile făcute cu zahăr alb vor crește într-o măsură mai mare, permițând mai mult aer în aluat și rezultând o textură mai aerisită. Din acest motiv, zahărul alb este utilizat într-o serie de produse coapte care necesită o creștere adecvată, cum ar fi bezea, mousse, smântână și produse coapte pufoase. În schimb, zahărul brun este folosit pentru produse coapte dense, cum ar fi pâinea de dovlecel și prăjiturile bogate.

Alte utilizări pentru zahărul brun pot include glazuri și sosuri bogate, precum sosul la grătar.

Au profiluri de aromă și colorare diferite

Principalele diferențe între zahărul alb și brun sunt gustul și culoarea lor. Schimbarea zahărului alb pentru zahărul brun în rețete va afecta culoarea alimentelor, dând o nuanță ușoară de caramel sau maro. În schimb, coacerea cu zahăr alb va avea ca rezultat un produs de culoare mai deschisă. Astfel, orice alegeți va depinde de rezultatul final dorit.

Zahărul brun și alb au, de asemenea, profiluri de aromă unice. Zaharul brun are o aromă profundă, caramel sau tofă, datorită melasei adăugate. Din acest motiv, funcționează bine în prăjiturile și prăjiturile cu ciocolată, precum și în prăjiturile cu fructe bogate. Pe de altă parte, zahărul alb este mai dulce, așa că poți folosi mai puțin din acesta pentru a-ți atinge gustul dorit. Aroma sa neutră îl face un ingredient versatil în coacere, care funcționează bine în bureți de fructe și produse de patiserie dulci.

Zahărul alb și maro sunt folosite în mod similar în gătit. Cu toate acestea, zahărul brun conține melasă, ceea ce va afecta gustul și culoarea alimentelor.

Care ar trebui să alegeți?
Indiferent dacă alegeți zahărul alb sau brun se reduce la preferințele personale, deoarece gustul și culoarea sunt principalele diferențe între cele două. Deși zahărul brun conține mai multe minerale decât zahărul alb, cantitățile acestor minerale sunt atât de minuscule încât nu oferă beneficii pentru sănătate.

Greutate 800 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Zahar brun set 200 stick, Natural Seeds Product, 800g”
Shopping Cart