Ulei floarea soarelui High Oleic - HO - 5 Litri

Ulei floarea soarelui High Oleic - HO - 5 Litri

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1405
Este alegerea ideala pentru preparate foarte delicate, dar si foarte fierbinti.

Disponibilitate: În Stoc

53,56 RON
Informații Produs

Detalii

Uleiul de floarea-soarelui este o imbinare de acizi grasi mononesaturati de tip Omega 9 (acid oleic) si polinesaturati de tip Omega 6 (acid linoleic). Din compozitia chimica a uleiului de floarea-soarelui fac parte si grasimile saturate, intr-un procent foarte redus, aproximativ 10%.

Uleiul linoleic extras din semintele de floarea-soarelui “obisnuita” este cel mai comun tip de ulei vegetal, adica cel care ocupa majoritatea spatiului pe rafturile supermarket-urilor din Romania. Se lauda cu un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati, sanatosi, dar instabili si vulnerabili la oxidare.

Problema instabilitatii grasimilor polinesaturate nu se cunoaste de ieri, de azi. In anii ’70, o echipa de specialisti au creat un hibrid de floarea-soarelui ale carei seminte contin mult mai mult acid oleic. Noul ulei este high in grasimi mononesaturate si are o stabilitate superioara la oxidare si la temperaturi inalte. Un ulei vegetal potrivit pentru copt si prajit, nehidrogenat si cu un nivel foarte scazut de grasimi saturate.

Orice ulei cu un continut de minim 75% acid oleic poarta titlul de High Oleic.
PRUTUL SA este singurul producator de ulei High Oleic din Romania.

Spornic Profesional, pentru industria HoReCa, si Spornic Premium pentru bucataria de acasa sunt marcile sub care se comercializeaza primul ulei High Oleic 100% romanesc.

- stabilitate si siguranta la copt si prajit -

Rezistent la temperaturi inalte

Spornic Profesional este alegerea ideala pentru preparate foarte delicate, dar si foarte fierbinti. Continutul bogat de Omega 9 este responsabil de incredibila stabilitate a uleiului la oxidare si la temperaturi inalte. Punctul de fumigare ridicat (232°C) ofera siguranta in preparare atunci cand gatiti la temperaturi inalte.

Pe scurt, punctul de fumegare este acea temperatura la care uleiul incepe sa scoata fum si grasimile benefice, utile pentru organism, incep sa se descompuna si devin substante toxice si radicali liberi nocivi. Si cum orice ulei devine toxic la o anumita temperatura, este important sa alegem in cunostinta de cauza uleiul potrivit pentru gatit la cuptor, prajeli indelungate sau bai fierbinti de ulei.

Desi are acelasi punct de fumegare ridicat ca al uleiului de palmier, uleiul High Oleic are, in plus, un continut bogat in grasimi benefice. In bucataria profesionala, inlocuieste cu succes orice ulei folosit la friteuza sau in preparatele rumenite la cuptor.

Deși recent pe piața din Romania, uleiul High Oleic este utilizat la scara larga în Europa de Vest de catre mari consumatori industriali, dar si in industria HoReCa. Mari producatori de chipsuri au inlocuit deja uleiul de palmier cu ulei High Oleic in prajirea produselor lor.

 

- durata de viata mai mare a produsului -

Rezistenta crescuta la oxidare

 Continutul ridicat de acizi grasi mononesaturati (peste 75%) protejeaza uleiul impotriva auto-oxidarii, astfel ca Spornic Profesional are termenul de valabilitate cu 50% mai indelungat decat uleiurile clasice de floarea-soarelui.

In comparatie cu acidul linoleic din uleiul clasic de floarea-soarelui, acidul oleic din uleiul Profesional este de 4 ori mai rezistent la atacul radicalilor liberi. Radicalii liberi (atomi sau fragmente moleculare cu un numar de electroni in plus sau in minus), responsabili de oxidarea uleiurilor, ataca in special grasimile polinesaturate, mult mai vulnerabile decat cele mononesaturate. De aici, si rezistenta crescuta la oxidare a lui Spornic Profesional.

Datorita procesului mai lent de oxidare, uleiul High Oleic are o rezistenta mai mare la rancezire, motiv pentru care este folosit in produsele conservate industrial si la procesele de prajit la nivel industrial.

 

Minim 75% Omega 9

Spornic Profesional High Oleic este considerat a fi cel mai sanatos ulei de floarea-soarelui din Romania pentru ca are un continut foarte ridicat de grasimi benefice rezistente la procese termice indelungate. Conform specialistilor, dietele bogate in acid oleic (de exemplu, faimoasa dieta mediteraneana) sunt asociate cu un risc mult mai scazut de boli cardiovasculare decat dietele bogate in alt tip de grasimi. Este deci de preferat ca uleiul folosit la gatit – de la prajeli si copturi, la salate si prajituri – sa contina cat mai mult acid oleic si cat mai putine grasimi saturate.

Spornic Profesional High Oleic contine peste 75% acid oleic, un acid gras mononesaturat de tip Omega 9, circa 17% acid linoleic si un procent foarte mic de grasimi saturate, aprox. 7%. In alte cuvinte, de 3 ori mai multi acizi grasi mononesaturati decat in uleiul clasic de floarea-soarelui.

Al doilea cel mai sanatos ulei dupa High Oleic este considerat uleiul de masline, cu 70% grasimi mononesaturate. Diferenta majora in utilizare consta in faptul ca uleiul de masline nu este recomandat la gatit la temperaturi inalte din cauza punctului de fumegare scazut. Uleiul High Oleic imbina cu succes beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline cu stabilitatea consacratului uleiului de palmier si gustul light, caracteristic uleiului rafinat de floarea-soarelui.

Uleiul din seminte de floarea-soarelui High Oleica este cel mai stabil si mai sanatos ulei de piata, cu un continut foarte scazut de grasimi saturate si nehidrogenat. Hidrogenarea este procesul prin care legaturile chimice nesaturate din uleiurile vegetable devin saturate cu scopul de a impiedica oxidarea si a pastra aroma produsului. In urma hidrogenarii se obtin acizii de tip trans (ex: margarina, produse fast-food, produse de patiserie etc), adica acele grasimi asociate cu bolile cardiovasculare si cresterea de LDL (colesterolul asa-zis “rau”).

Utilizari

✓ Utilizare casnică, uleiul HO are spectrul cel mai extins de utilizare în gospodărie, fiind potrivit pentru toate       tipurile de preparate, de la salate gustoase la copturi și fripturi preparate la temperaturi înalte.
✓ Procese de prăjire la nivel industrial (deep frying)– datorită duratei mari de utilizare. Marii producători de
    chipsuri din Europa au înlocuit palmoleina cu uleiul High Oleic.
✓ În produsele conservate industrial, datorită procesului mai lent de oxidare uleiul HO are o rezistență mai
    mare la râncezire.
✓ Ca ingredient în mâncăruri pentru bebeluși – datorită conținutului ridicat de acizi grași mononesaturați
    Omega 9.
✓ În HoReCa pentru prepararea unor mâncăruri gustoase și sănătoase.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 5000ml
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Ulei floarea soarelui High Oleic - HO - 5 Litri

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab