Stafide brune 1 Kg

Stafide brune 1 Kg

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1376
Stafidele sunt o bună sursă de fier. O jumătate de cană de stafide conține 1,3 miligrame de fier.

Disponibilitate: În Stoc

18,11 RON
Informații Produs

Detalii

Stafidele sunt utilizate frecvent:

  • ca un topping de salată
  • amestecate în făină de ovăz
  • în iaurt
  • în granola sau cereale

De asemenea, poate le-ai mâncat coapte în prăjituri delicioase, pâine și brioșe. În ciuda dimensiunilor mici, stafidele sunt pline de energie și bogate în fibre, vitamine și minerale. Stafidele sunt în mod natural dulci și bogate în zahăr și calorii, dar sunt benefice pentru sănătatea noastră atunci când sunt consumate cu moderație. De fapt, stafidele pot ajuta digestia, pot crește nivelul de fier și vă pot menține oasele puternice.

Așadar, data viitoare când îți dorești bomboane sau dulciuri, ia în considerare să mesteci  câteva stafide pentru a-ți satisface dorința. Corpul tău va profita de beneficiile sănătoase.

Nutriția stafidelor

Există mai mulți factori de luat în considerare despre beneficiile nutriționale ale stafidelor. Citiți în continuare pentru o defalcare a ofertelor de stafide, atât bune, cât și rele, pentru a determina dacă beneficiile depășesc riscurile.

Zahar și calorii

O jumătate de cană de stafide are aproximativ 217  calorii și 47 de grame de zahăr. Pentru referință, o cutie de sodă de 12 uncii are aproximativ 150 de calorii și 33 de grame de zahăr, în funcție de marcă. Din acest motiv, stafidele nu sunt exact un tratament scăzut de calorii sau cu un nivel scăzut de zahăr. Nu este de mirare că uneori li se spune „bomboane ale naturii”. Cantitățile mari de zahăr și calorii sunt destul de tipice pentru fructele uscate, motiv pentru care este esențial să fii atent la câte stafide mănânci într-o singură portie.

Stafidele sunt adesea vândute în cutii mici, singure, fiecare conținând aproximativ 100 de calorii. Dacă aveți probleme cu controlul porțiilor, încercați să cumpărați stafidele preambalate pentru a vă menține aportul zilnic.

Pentru sportivii de anduranță, stafidele sunt o alternativă excelentă pentru ghete și geluri sportive scumpe. Acestea oferă o sursă rapidă de carbohidrați foarte necesari și vă pot ajuta să vă îmbunătățiți performanța. O sursă de studiu din 2011 a descoperit că stafidele au fost la fel de eficiente ca o marcă de fasole de jeleu pentru îmbunătățirea performanței pentru sportivii care se angajează în exerciții de rezistență de intensitate moderată până la mare.

Fibră

O jumătate de cană de stafide vă va oferi 3,3 grame de sursă de fibre încredințate, sau aproximativ 10 până la 24% din nevoile dvs. zilnice, în funcție de vârstă și sex.  Scaunele voluminoase sunt mai ușor de trecut și pot ajuta la prevenirea constipației. De asemenea, fibra vă ajută să vă mențineți mai mult timp, deoarece încetinește golirea stomacului. Dacă încercați să slăbitii, consumul de alimente fibroase vă poate ajuta.

Fibrele joacă, de asemenea, un rol important în nivelul colesterolului. Fibra dietetică este cunoscută că scade nivelul colesterolului „rău” de lipoproteină cu densitate scăzută (LDL).

Fier

Stafidele sunt o bună sursă de fier. O jumătate de cană de stafide conține 1,3 miligrame de fier. Aceasta este aproximativ 7% din cantitatea recomandată zilnic Sursa de încredere pentru majoritatea femeilor adulte și 16% pentru bărbații adulți. Fierul este important pentru producerea de celule roșii din sânge și pentru a le ajuta să transporte oxigenul către celulele corpului tău. Trebuie să mâncați suficient fier pentru a preveni anemia cu deficit de fier.

Calciu și bor

Stafidele au aproximativ 45 de miligrame de calciu pe 1/2 cană. Aceasta se traduce la aproximativ 4% din nevoile dvs. zilnice. Calciul este esențial pentru oase și dinți sănătoși și puternici. Dacă ești o femeie aflată în postmenopauză, stafidele sunt o gustare excelentă pentru tine, deoarece calciul ajută la prevenirea dezvoltării osteoporozei, o tulburare caracterizată de pierderea osoasă care apare de obicei pe măsură ce îmbătrânești.

Pentru a adăuga acest lucru, stafidele conțin o cantitate mare de bor. Borul funcționează cu vitamina D și calciu pentru a vă menține oasele și articulațiile sănătoase. De asemenea, joacă un rol în tratarea osteoporozei.
In general, strugurii proaspeți, fie fără semințe, fie cu tipuri de semințe din speciile Vinifera, precum Thompson fără semințe (Sultana), Sugarone, Calmeria, Corint etc., sunt supuse uscării sub lumina soarelui sau tehnici mecanice de uscare. În unele cazuri, întregul buchet de struguri poate fi lăsat să se usuce pe planta (uscată cu viță de vie). De obicei, conținutul lor de umiditate nu trebuie să depășească 16% din greutatea uscată.

Tipuri (soiuri) de stafide prelucrate:

Tip I - fără semințe

Tip II - Aur fără semințe.

Tip III - stafide cu semințe.

Tip IV - Sultana.

Tip V - coacăz Zante.

Tip VI - Specii sau soiuri mixte.

Beneficiile pentru sănătate ale stafidelor

Stafidele, precum caisele uscate, smochinele și prunele, sunt surse dense de energie, vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, s-au ambalat cu mulți antioxidanți polifenolici, fibre dietetice și alți fitonutrienți beneficiind de sănătate.

Tăria totală măsurată a antioxidanților (valoarea ORAC) de 100 g stafide este 3037 umol Trolox Equivalents (TE), în timp ce cea a strugurilor proaspeți 1118 µmol TE / 100 g.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 1000gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Stafide brune 1 Kg

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab