Datorita continutului bogat de fibre, scortisoara este un remediu pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, pentru ca imbunatateste capacitatea de a raspunde la insulina si regleaza, in felul acesta, nivelul de zahar din sange.
Fa-ti un obicei din a consuma cate o lingurita de pudra de scortisoara zilnic pentru a preveni diabetul zahar si pentru a tine sub cotrol indicele glicemic.
Poti folosi scortisoara la budinci, prajituri, cafea, ceai si in orice fel de mancare.
Ce este scortisoara?
Scortisoara este un condiment de uz casnic folosit in intreaga lume de secole.
Condimentul provine din scoarta interioara a unui mic copac vesnic verde. Coaja este curatata si pusa la soare pentru a se usca, unde se infasoara in rulouri cunoscute sub numele de bete de scortisoara. Scortisoara este de asemenea disponibila sub forma de pudra.
1. Are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice
Se considera ca scortisoara are multe proprietati medicinale si calmante si este folosita frecvent in medicina din plante chinezesti. Mirosul si aroma distincte de scortisoara provin din uleiurile esentiale continute in scoarta, numite cinamaldehida. Cinamaldehida prezinta proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice.
2. Contine antioxidanti cu efecte antiinflamatorii
Scortisoara contine, de asemenea, cantitati mari de antioxidanti polifenoli. Antioxidantii pot ajuta la protejarea organismului de boli si se gasesc in fructe, legume, ierburi si condimente. S-a constatat ca antioxidantii din scortisoara au efecte antiinflamatorii.
3. Proprietatile sale prebiotice pot imbunatati sanatatea intestinului
Unele condimente, inclusiv scortisoara, au proprietati prebiotice care promoveaza cresterea bacteriilor benefice si ajuta la suprimarea cresterii bacteriilor patogene. Prin urmare, includerea condimentelor in mod regulat in dieta dvs. poate ajuta la imbunatatirea sanatatii intestinului.
Scortisoara este, de asemenea, o sursa utila de mangan si contine cantitati mici de calciu si fibre.
4. Reduce tensiunea arteriala
Desi dovezile sunt pline de speranta, ar fi prematur sa se recomande scortisoara pentru controlul tensiunii arteriale pana cand nu a fost efectuat un studiu controlat randomizat cuprinzator (RCT) care implica un numar mai mare de pacienti. Studii mai recente au aratat, pana in prezent, descoperiri mai putin promitatoare.
5. Scade glicemia si riscul de diabet de tip 2
S-a sugerat ca scortisoara poate avea un efect moderat in imbunatatirea controlului glicemic si in sustinerea gestionarii diabetului de tip 2. Cu toate acestea, concluziile sunt mixte si sunt necesare studii clinice randomizate mai mari in grupuri de populatie bine definite, utilizand interventii standardizate, pentru a determina definitiv eficacitatea utilizarii scortisoarei la subiectii cu diabet. Cu toate acestea, o cantitate mica utilizata la micul dejun sau la coacere nu va face niciun rau si poate fi consumata ca parte a unei diete echilibrate.
6. Amelioreaza disconfortul digestiv
Extractul de scortisoara a fost folosit de ani de zile pentru a atenua problemele gastro-intestinale atat in medicina estica, cat si in cea occidentala. A fost descris ca un carminativ, renumit pentru proprietatile sale digestive, antimicrobiene si antiinflamatorii. In medicina traditionala ayurvedica, uleiul de scoarta de scortisoara este utilizat pentru tratarea flatulentei si a dezechilibrului digestiv. Se crede ca caldura scortisoarei creste fluxul sanguin si imbunatateste nivelul de oxigen din sange pentru a ajuta la combaterea bolilor. Pentru a atenua simptomele digestive, scortisoara este luata ca parte a unei bauturi calde (la fel ca un ceai). In acest caz, este mai usor sa folositi scortisoara macinata, mai degraba decat sa incercati sa radeti singuri bastoane de scortisoara.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.