Reducere!
, ,

Sare roz Himalaya fina 1 Kg

Prețul inițial a fost: 7.14 lei.Prețul curent este: 6.78 lei.

Unii oameni descriu sarea roz roz din Himalaya ca fiind una dintre cele mai pure săruri disponibile și spun că are mai multe beneficii pentru sănătate.

Stoc epuizat

SKU: 1357 Categorii: , ,

Sarea roz din Himalaya este un tip de sare obtinuta din regiunea Punjab din Pakistan, lângă poalele muntelui Himalaya.

Unii oameni descriu sarea roz roz din Himalaya ca fiind una dintre cele mai pure săruri disponibile și spun că are mai multe beneficii pentru sănătate. Dar această sare își câștigă locul printre sărurile „mai sănătoase”?

Sarea roz din Himalaya este similară chimic cu sarea de masă. Conține până la 98 la sută clorură de sodiu. Restul sării este format din urme minerale, cum ar fi potasiu, magneziu și calciu. Acestea dau sare sa nuanță roz deschis. Aceste minerale explică, de asemenea, de ce sarea din Himalaya are un gust diferit de sarea de masă obișnuită.

Oamenii folosesc acest tip de sare și sare comună de masă în același mod: ca parte a gătitului, pentru a condimenta mesele și pentru a păstra mâncarea.  Unele persoane folosesc, de asemenea, sare roz Himalaya în locul sărurilor de baie. De asemenea, este posibil să cumpărați lămpi și suporturi de lumânări din sare roz.

De ce organismul are nevoie de sare?
Sodiul este un mineral de urme esențial găsit în sare. Organismul are nevoie de acest lucru pentru o varietate de funcții.

Poate susține:

  • contractarea și relaxarea mușchilor
  • menținerea unui echilibru corespunzător de lichide și prevenirea deshidratării
  • trimiterea impulsurilor sistemului nervos
  • prevenirea tensiunii arteriale scăzute

Cercetări recente au sugerat că consumul de sare poate reduce riscul de infecție și poate ucide bacteriile dăunătoare. Un studiu efectuat pe animale a determinat, de asemenea, cercetătorii să deduce că sarea poate avea un efect pozitiv asupra simptomelor depresiei.

Beneficii și mituri

Există mai multe afirmații despre beneficiile pentru sănătate asociate consumului de sare roz. Acestea includ:

Conținut bogat de minerale

Unele surse spun că sarea roz din Himalaya conține până la 84 de minerale diferite. Întrucât conține clorură de sodiu de până la 98%, aceasta înseamnă că doar aproximativ 2% sunt alcătuite din aceste urme minerale. Având în vedere cantitățile relativ limitate în care oamenii consumă în mod normal sare și cantitatea mică de aceste minerale în sare, este puțin probabil să ofere beneficii măsurabile sau semnificative pentru sănătate.

Unii oameni cred că sarea roz din Himalaya este mai mică în sodiu decât sarea de masă obișnuită. Cu toate acestea, ambele tipuri constau în aproximativ 98 la sută clorură de sodiu.

Deoarece sarea roz are adesea cristale mai mari decât sarea de masă, tehnic conține mai puțin sodiu per linguriță. De asemenea, are o aromă mai sărată decât sarea de masă, ceea ce înseamnă că o persoană poate folosi mai puțină sare într-o porție pentru a obține același gust.

Cu toate acestea, sarea roz este disponibilă și într-o dimensiune mai mică a granulelor, care seamănă mai mult cu sarea obișnuită. Luați în considerare acest lucru atunci când condimentați alimentele și măsurați aportul de sodiu.

Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă faptul că peste 75 la sută din aportul de sodiu provine din sarea deja prezentă în alimentele procesate și preparate. Sarea de masă nu adaugă cea mai mare parte a conținutului de sodiu într-o masă.

O sare mai naturală

Unii susțin că sarea din Himalaya este mai naturală decât sarea de masă. Această afirmație pare să aibă un merit. Sarea de masă este de obicei puternic rafinată și amestecată cu agenți anti-caking pentru a preveni aglomerarea, cum ar fi aluminosilicatul de sodiu sau carbonatul de magneziu,

Sarea din Himalaya este mai puțin artificială și nu conține de obicei aditivi.

Un ajutor pentru hidratare

Unii cred că adăugarea unui vârf de sare roz la mese sau băuturi poate ajuta organismul să atingă un echilibru optim de lichide și să prevină deshidratarea.

Este adevărat că sodiul este necesar pentru a menține un echilibru corespunzător de fluide. Cu toate acestea, acest lucru este valabil atât pentru sodiu din alte surse, cât și pentru sarea roz din Himalaya.

Greutate 1.000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sare roz Himalaya fina 1 Kg”
Shopping Cart