SARE DE MARE GUNJOASA iodata
Sarea de mare se produce prin evaporarea apei sarate. Oamenii din intreaga lume au folosit acest procedeu inca din timpuri preistorice si se gaseste astfel sarea se gaseste in toate bucatariile de azi. In afara de utilizarile sale culinare, sarea de mare este adesea adaugata la scruburi, bai, bauturi si la nenumarate alte produse.
Unii oameni considera ca este mai sanatos decat alte tipuri de sare si ofera mai multe beneficii, insa exista putine cercetari pentru a sustine aceste afirmatii.
Sarea de mare este compusa in cea mai mare parte din clorura de sodiu, un compus care ajuta la reglarea echilibrului de lichide si a tensiunii arteriale din organism.
Intrucat este procesata minim, contine cateva minerale, inclusiv potasiu, fier si calciu. Acesta este un motiv pentru care este adesea considerata superioara din punct de vedere nutritional decat sarea de masa, care este foarte macinata si si-a eliminat majoritatea nutrientilor.
Cu toate acestea, substantele nutritive din sare de mare sunt prezente numai in cantitati mici. Ar trebui sa mananci cantitati extrem de mari pentru a te apropia chiar de cantitatea de potasiu, fier, calciu sau magneziu pe care le-ai putea obtine cu usurinta din alimentele intregi.
Granulele cu sare de mare sunt de asemenea mai mari decat granulele de sare de masa. Drept urmare, sarea obisnuita furnizeaza aproximativ 2.300 mg de sodiu per lingurita (6,1 grame), in timp ce sarea de mare contine 2.000 mg de sodiu per lingurita (4,2 grame). Acest lucru se datoreaza faptului ca mai putine granule de sare de mare pot fi ambalate intr-o lingurita, in comparatie cu sarea de masa. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu isi dau seama de aceasta distinctie si considera ca sarea de mare este mai sanatoasa decat sarea de masa, deoarece consumul excesiv de sodiu a fost legat de nivelurile ridicate ale tensiunii arteriale si un risc crescut de boli de inima.
Cu toate acestea, daca cantitatea de sodiu consumata depaseste limita recomandata sau toleranta personala, utilizarea sarii de mare in locul sarii obisnuite nu face nicio diferenta. De fapt, unii oameni constata ca trebuie sa foloseasca mai multa sare de mare la gatit pentru a atinge acelasi nivel de aroma.
In general, sarea te poate ajuta sa mentii o hidratare si un nivel adecvat de tensiune arteriala. Deoarece sodiul joaca un rol vital in echilibrul fluidelor, neobtinerea suficienta poate duce la deshidratare, in special in timpul exercitiului de intensitate mare.
Un echilibru corespunzator de lichide in organism este important si pentru mentinerea nivelului sanatos al tensiunii arteriale. Prin urmare, consumul de cantitate prea mica sau prea mult sodiu poate duce la modificari ale tensiunii arteriale la cei sensibili la sare dietetica.
Consumul de sare de mare va poate ajuta sa va satisfaceti nevoile de sodiu, dar puteti obtine sodiu si dintr-o varietate de alte alimente.
Unii cred ca consumul de sare de mare amestecat cu apa calduta ajuta la digestie. Clorura este necesara pentru producerea acidului stomacal, iar clorura de sodiu (sarea) faciliteaza absorbtia si transportul substantelor nutritive in intestine dupa ce au fost descompuse in timpul digestiei.
Prin urmare, consumul suficient de sare promoveaza o sanatate digestiva optima.
Un studiu a analizat efectele consumului de apa sarata la 54 de adulti care se pregatesc pentru o colonoscopie.
Cei care au efectuat anumite posturi de yoga si au baut 2 cani (480 ml) de apa facuta cu 4,5 grame de sare au avut miscari intestinale inainte de procedura. Cu toate acestea, nu este clar in ce masura apa sarata singura ajuta la imbunatatirea sanatatii intestinului. In timp ce bea sare de mare amestecata cu apa poate ajuta digestia in unele cazuri, consumul de prea multa apa sarata poate duce la complicatii. Obtinerea de sodiu adecvat din alte surse este probabil suficient pentru a sustine digestia normala.
Un studiu efectuat la persoane cu pielea uscata a constatat ca scaldarea intr-o solutie de sare obtinuta din Marea Moarta a contribuit la cresterea hidratarii pielii si la scaderea rugozitatii, in comparatie cu scaldarea in apa de la robinet.
Acestea fiind spuse, cercetatorii au atribuit rezultatele pozitive cantitatii de magneziu din solutia din Marea Moarta – nu a continutului de sare. Ba mai mult, un alt studiu a descoperit ca concentratii mai mari de clorura de sodiu in corp si piele pot creste numarul de celule imune care duc la reactii inflamatorii asociate cu pielea uscata si mancarime.
Aceste constatari contradictorii sugereaza ca baile de sare de mare de ajuta la imbunatatirea iritatiei pielii. Sarurile de mare care au un continut ridicat de magneziu fiind cele mai bune si cele mai indicate in tratarea organismului cu bai de sare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.