Sarea de mare se produce prin evaporarea apei sărate. Oamenii din întreaga lume au folosit acest procedeu inca din timpuri preistorice și se găsește astfel sarea se gaseste in toate bucatariile de azi. În afară de utilizările sale culinare, sarea de mare este adesea adăugată la scruburi, băi, băuturi și la nenumărate alte produse.
Unii oameni consideră că este mai sănătos decât alte tipuri de sare și oferă mai multe beneficii, însă există puține cercetări pentru a susține aceste afirmații.
Sarea de mare este compusă în cea mai mare parte din clorură de sodiu, un compus care ajută la reglarea echilibrului de lichide și a tensiunii arteriale din organism.
Întrucât este procesata minim, conține câteva minerale, inclusiv potasiu, fier și calciu. Acesta este un motiv pentru care este adesea considerata superioara din punct de vedere nutrițional decât sarea de masă, care este foarte măcinată și și-a eliminat majoritatea nutrienților.
Cu toate acestea, substanțele nutritive din sare de mare sunt prezente numai în cantități mici. Ar trebui să mănânci cantități extrem de mari pentru a te apropia chiar de cantitatea de potasiu, fier, calciu sau magneziu pe care le-ai putea obține cu ușurință din alimentele întregi.
Granulele cu sare de mare sunt de asemenea mai mari decât granulele de sare de masă. Drept urmare, sarea obișnuită furnizează aproximativ 2.300 mg de sodiu per linguriță (6,1 grame), în timp ce sarea de mare conține 2.000 mg de sodiu per linguriță (4,2 grame). Acest lucru se datorează faptului că mai puține granule de sare de mare pot fi ambalate într-o linguriță, în comparație cu sarea de masă. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu își dau seama de această distincție și consideră că sarea de mare este mai sănătoasă decât sarea de masă, deoarece consumul excesiv de sodiu a fost legat de nivelurile ridicate ale tensiunii arteriale și un risc crescut de boli de inimă.
Cu toate acestea, dacă cantitatea de sodiu consumată depășește limita recomandată sau toleranța personală, utilizarea sării de mare în locul sării obișnuite nu face nicio diferență. De fapt, unii oameni constată că trebuie să folosească mai multă sare de mare la gătit pentru a atinge același nivel de aromă.
În general, sarea te poate ajuta să menții o hidratare și un nivel adecvat de tensiune arterială. Deoarece sodiul joacă un rol vital în echilibrul fluidelor, neobținerea suficientă poate duce la deshidratare, în special în timpul exercițiului de intensitate mare.
Un echilibru corespunzător de lichide în organism este important și pentru menținerea nivelului sănătos al tensiunii arteriale. Prin urmare, consumul de cantitate prea mică sau prea mult sodiu poate duce la modificări ale tensiunii arteriale la cei sensibili la sare dietetică.
Consumul de sare de mare vă poate ajuta să vă satisfaceți nevoile de sodiu, dar puteți obține sodiu și dintr-o varietate de alte alimente.
Unii cred că consumul de sare de mare amestecat cu apă călduță ajută la digestie. Clorura este necesară pentru producerea acidului stomacal, iar clorura de sodiu (sarea) facilitează absorbția și transportul substanțelor nutritive în intestine după ce au fost descompuse în timpul digestiei.
Prin urmare, consumul suficient de sare promovează o sănătate digestivă optimă.
Un studiu a analizat efectele consumului de apă sărată la 54 de adulți care se pregătesc pentru o colonoscopie.
Cei care au efectuat anumite posturi de yoga și au băut 2 căni (480 ml) de apă făcută cu 4,5 grame de sare au avut mișcări intestinale înainte de procedură. Cu toate acestea, nu este clar în ce măsură apa sărată singură ajută la îmbunătățirea sănătății intestinului. În timp ce bea sare de mare amestecată cu apă poate ajuta digestia în unele cazuri, consumul de prea multă apă sărată poate duce la complicatii. Obținerea de sodiu adecvat din alte surse este probabil suficient pentru a susține digestia normală.
Un studiu efectuat la persoane cu pielea uscată a constatat că scăldarea într-o soluție de sare obținută din Marea Moartă a contribuit la creșterea hidratării pielii și la scăderea rugozității, în comparație cu scăldarea în apa de la robinet.
Acestea fiind spuse, cercetătorii au atribuit rezultatele pozitive cantității de magneziu din soluția din Marea Moartă – nu a conținutului de sare. Ba mai mult, un alt studiu a descoperit că concentrații mai mari de clorură de sodiu în corp și piele pot crește numărul de celule imune care duc la reacții inflamatorii asociate cu pielea uscată și mâncărime.
Aceste constatări contradictorii sugerează că băile de sare de mare de ajuta la imbunatatirea iritatiei pielii. Sărurile de mare care au un conținut ridicat de magneziu fiind cele mai bune si cele mai indicate in tratarea organismului cu bai de sare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.