Reducere!
, ,

Salvie frunze 1kg, Natural Seeds Product

Prețul inițial a fost: 23.42 lei.Prețul curent este: 22.25 lei.

Acidul clorogenic, acidul cafeic, acidul rosmarinic, acidul elagic și rutina – toate găsite în salvie – aduc beneficii impresionante pentru sănătate, cum ar fi un risc mai mic de cancer si imbunatatesc memoria.

Stoc: 12 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 22.25 lei
6 - 11 22.25 lei
12+ 4.99 % 21.14 lei
SKU: NSP-586 Categorii: , ,

Salvia este o plantă de bază în diverse bucătării din întreaga lume.

Celelalte nume ale sale includ salvie comună, salvie de grădină și Salvia officinalis. Aparține familiei de mentă, alături de alte ierburi precum oregano, rozmarin, busuioc și cimbru.

Salvia are o aromă puternică, pământească, motiv pentru care este folosita de obicei în cantități mici. Chiar și așa, este încărcata cu o varietate de nutrienți și compuși importanți.

Salvia este, de asemenea, utilizat ca agent de curățare natural, pesticid și obiect ritualic în arderea sau misturarea salviei spirituale.

Această plantă verde este disponibilă în stare proaspătă, uscată sau sub formă de ulei – și are numeroase avantaje pentru sănătate.

Conținut ridicat de nutrienți

Salvia ambalează o doză sănătoasă de vitamine și minerale.

O linguriță (0,7 grame) de salvie măcinată conține:

  • Calorii: 2
  • Proteine: 0,1 grame
  • Carburi: 0,4 grame
  • Grăsime: 0,1 grame
  • Vitamina K: 10% din aportul zilnic de referință (RDI)
  • Fier: 1,1% din RDI
  • Vitamina B6: 1,1% din RDI
  • Calciu: 1% din RDI
  • Mangan: 1% din RDI

După cum puteți vedea, o cantitate mică de salvie contribuie cu 10% din necesarul dvs. zilnic de vitamina K.

Salvia conține, de asemenea, cantități mici de magneziu, zinc, cupru și vitaminele A, C și E.

Ba mai mult, acest condiment aromatic adăpostește acid cafeic, acid clorogenic, acid rosmarinic, acid elagic și rutină – toate jucând un rol în efectele sale benefice asupra sănătății.

Întrucât este consumata în cantități mici, salvia furnizează numai cantități minuscule de carbohidrați, calorii, proteine ​​și fibre.

Salvia este bogată în nutrienți – în special vitamina K – în ciuda faptului că este săracă în calorii. O linguriță (0,7 grame) se mândrește cu 10% din nevoile dvs. zilnice de vitamina K.

Încărcata cu antioxidanți

Antioxidantii sunt molecule care ajută la fortificarea apărării corpului tău, neutralizând radicalii liberi potențial nocivi care sunt legați de boli cronice.

Salvia conține peste 160 de polifenoli distincti, care sunt compuși chimici pe bază de plante care acționează ca antioxidanți în corpul dvs.

Acidul clorogenic, acidul cafeic, acidul rosmarinic, acidul elagic și rutina – toate găsite în salvie – aduc beneficii impresionante pentru sănătate, cum ar fi un risc mai mic de cancer si imbunatatesc memoria.

 Poate sprijini sănătatea orală

Salvia are efecte antimicrobiene, care pot neutraliza microbii care afecteaza placa dentară.

Într-un studiu, s-a arătat că o apă de gură bazată pe salvie ucide eficient bacteriile Streptococcus mutans, ceea ce este notoriu pentru că a cauzat cavități dentare.

Într-o recenzie s-a remarcat faptul că salvia poate trata infecțiile gâtului, abcese dentare, gingiile infectate și ulcerațiile bucale.

 Poate ușura simptomele menopauzei

În timpul menopauzei, corpul tău prezintă o scădere naturală a hormonului estrogen. Acest lucru poate provoca o gamă largă de simptome neplăcute.

Simptomele includ bufeuri, transpirație excesivă, uscăciune vaginală și iritabilitate.

Salvia obișnuită a fost utilizată în mod tradițional pentru a reduce simptomele menopauzei.

Se crede că compușii din salvie au proprietăți asemănătoare cu estrogenul, ceea ce le permite să se lege cu anumiți receptori din creierul dvs. pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei și tratarea bufeurilor și transpirației excesive. Salvia poate ajuta la reducerea intensității și frecvenței simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile și iritabilitatea.

Poate reduce nivelul de zahăr din sânge

Frunzele de salvie comună au fost utilizate în mod tradițional ca remediu împotriva diabetului. Cercetările umane și animale indică faptul că poate ajuta scăderea nivelului de zahăr din sânge

Într-un studiu, extractul de salvie a redus nivelul de glucoză din sânge la șobolani cu diabet zaharat de tip 1 prin activarea unui receptor specific. Când acest receptor este activat, poate ajuta la eliminarea excesului de acizi grași liberi din sânge, care la rândul său îmbunătățește sensibilitatea la insulină.

Un alt studiu realizat la șoarecii cu diabet zaharat de tip 2 a descoperit că ceaiul de salvie acționează ca metformina – un medicament prescris pentru a gestiona glicemia la persoanele cu aceeași boală.

La om, s-a dovedit că extractul de frunze de salvie scade zahărul din sânge și îmbunătățește sensibilitatea la insulină cu un efect similar ca roziglitul.

Greutate 1.000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Salvie frunze 1kg, Natural Seeds Product”
Shopping Cart