Nucsoara pudra 25 gr

Nucsoara pudra 25 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1219
Nucsoara este plina de nutrienți cum ar fi minerale precum magneziu, mangan și cupru; și vitamine precum B1, B6.

Disponibilitate: În Stoc

3,50 RON
Informații Produs

Detalii

Nucsoara este un condiment popular obținut din semințele de Myristica fragrans, un copac tropical perenă, originar din Indonezia. Poate fi găsit sub formă de semințe întregi, dar cel mai adesea este vândut sub formă de condimente măcinate. Are o aromă caldă, ușor de nucă și este adesea folosit în deserturi și curry, precum și în băuturi precum vinul mulat și ceaiul chai.

Deși este mai frecvent utilizata pentru aroma sa decât beneficiile sale pentru sănătate, nucșoara conține o serie impresionantă de compuși puternici care pot ajuta la prevenirea bolilor și la promovarea sănătății în general.

 Un condiment care este utilizat în mod obișnuit la prepararea diverselor feluri de mâncare în diverse bucătării, nucșoara este apreciată pentru aroma sa dulce. Se spune că este originara din Indonezia, care se găsește în Insulele Spice, este sămânța fructului unui copac veșnic verde cunoscut sub numele de Myristica fragrans. Acum crește și în Malaezia, Caraibe și sudul Indiei. De asemenea, este singurul copac tropical din lume care este creditat pentru că poartă două mirodenii distincte - nucșoară și mazăre.

 Mazarea este aril roșiatica, fiind cunoscuta pentru aroma sa blândă și nuanța de portocală pe care o imprimă vaselor în care este utilizata. în gătit, se foloseste doar in cantități mici. Se poate folosi doar un vârf de pulbere măcinată - pentru a face supe, carne de grăsime, tocană de vită, fripturi, rulete și chiar deserturi. În India, este întâlnita mai frecvent în Kerala, probabil că a fost adusa în timpul comerțului antic de mirodenii.

Localnicii o folosesc pentru a aromatiza curry și deserturi de carne, în timp ce miezul fructelor intră în confecționarea muraturilor, chutneys-ului și a altor condimente.  Condimentul este, de asemenea, o caracteristică obișnuită în bucătăria Mughlai, fiind folosit ca parte a diverselor amestecuri de masala pentru preparatele din carne. În hindi, este cunoscut sub numele de Jaiphal. Arborele de nucșoară este, de asemenea, apreciat pentru proprietățile sale medicinale. Frunzele și alte părți ale copacului sunt utilizate la extragerea uleiului esențial, precum și a untului de nucșoară, care sunt utilizate în scopul frumuseții și au alte avantaje pentru sănătate.

Nucsoara este plina de nutrienți cum ar fi minerale precum magneziu, mangan și cupru; și vitamine precum B1, B6.

Nucsoara conține multe uleiuri volatile esențiale, precum miristicina, elemicin, eugenol și safrole. Conform cărții DK Healing Foods, „Uleiurile sale volatile (de nucșoară) au proprietăți antiinflamatorii care o fac utila pentru tratarea durerilor articulare și musculare”. Doar câteva picături de ulei esențial pe zona afectată pot trata inflamația, umflarea, durerile articulare, durerile musculare și rănile.

Nucsoara are un efect calmant atunci când este consumată în doze mai mici.  Nucsoara conține uleiuri esențiale care au un efect carminativ asupra sistemului nostru. Așadar, dacă suferiți de probleme digestive, cum ar fi diaree, constipație, balonare sau gaze, un remediu la domiciliu este să vă prindeți un vârf de nucșoară în supe și tocanite și totul se va ameliora. Aceasta va ajuta la secreția enzimelor digestive, ceea ce va genera ușurare, în timp ce conținutul de fibre din nucșoară va ajuta la mișcarea intestinului. 

Nucsoara este un afrodisiac, stimulând nervii din creier. A fost folosita în mod obișnuit ca un tonic al creierului de către greci și romani în timpurile antice. Este cunoscuta a fi un ingredient eficient pentru tratarea depresiei și anxietății, deoarece uleiul său esențial tinde să ușureze oboseala și stresul. "Ca adaptogen, poate fi atât un stimulent, cât și un sedativ, în funcție de nevoile organismului. În momentele de stres, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. În schimb, vă poate ridica starea de spirit și acționează ca un tonic și stimulent, fiind benefica dacă vă refaceți dintr-o boală sau sunteți foarte obosit ", după cum se menționează în cartea DK Healing Food. De asemenea, este cunoscut faptul că ajută la concentrare.

Respirația neplăcută poate fi un semn de toxicitate în sistemul dumneavoastră. Stilul de viață nesănătos și alimentația necorespunzătoare pot acumula toxine în organismul tau. 

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 25gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Nucsoara pudra 25 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab