, ,

Mixt de fructe 300 gr

0.00 lei

Este recomandat ca orice fruct este bun pentru persoanele cu diabet, atât timp cât acea persoană nu este alergică la un anumit fruct.

Stoc epuizat

Majoritatea fructelor conțin zahăr. Acest lucru a ridicat întrebări dacă fructele sunt potrivite pentru persoanele care au diabet. Diabetul este o afecțiune cronică, dar ușor de gestionat, în care organismul se luptă să controleze nivelul zahărului din sânge. Este fructul periculos pentru persoanele cu diabet?  Asociația Americană pentru Diabet (ADA) recomandă ca orice fruct să fie bine pentru mâncare pentru o persoană cu diabet, atât timp cât acea persoană nu este alergică la un anumit fruct.

O meta-analiză publicată în 2014 în British Medical Journal a constatat că un aport mai mare de fructe a fost asociat semnificativ cu un risc mai mic de diabet de tip 2. Prepararea fructelor poate afecta însă glicemia. Fructele proaspete sau congelate sunt mai bune decât fructele procesate direct dintr-o conservă sau borcan, cum ar fi fructele de mere și conservele. Fructele procesate includ, de asemenea, fructe uscate și sucuri de fructe.

Persoanele cu diabet ar trebui să mănânce cu ușurință alimentele procesate sau să le evite complet. Corpul absoarbe fructele procesate mai rapid, ceea ce duce la niveluri mai mari de zahăr din sânge. Prelucrarea fructelor elimină sau reduce nivelul anumitor nutrienți cheie, inclusiv vitamine și fibre. Institutul Național de Boli Diabetice și Digestive și Rinichii (NIDDK) recomandă persoanelor cu diabet zaharat să evite sucurile de fructe sau conservele cu adaos de zahăr.

Amestecurile de fructe precum smoothie-urile au, de asemenea, un conținut ridicat de zahăr și sunt absorbite mai rapid ducând la vârfuri mai mari de zahăr din sânge. Care este indicele glicemic?

Pentru o persoană cu diabet, o modalitate de a selecta fructe sigure și potrivite și alte alimente bogate în carbohidrați este verificarea indicelui glicemic (GI). GI este o evaluare a alimentelor pe o scară de la 1 la 100. Scorul indică cât de repede produsul alimentar poate ridica nivelul glicemiei. Alimentele bogate în IG sunt absorbite mai repede decât alimentele cu IG sau medii.

Sarcina glicemică (GL) are în vedere GI-ul unui aliment plus numărul de carbohidrați într-o porție. GL poate fi un mod mai precis de a evalua modul în care alimentele afectează gestionarea glicemiei în timp. Alimentele cu conținut scăzut de GI și cu conținut scăzut de GL sunt mai bune pentru a ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge. Oamenii pot fi surprinși să afle că multe fructe au un indice glicemic scăzut. Oamenii digera mai rapid legumele cu amidon, cum ar fi cartofii și boabele, astfel încât acestea au un indice de GI mai mare. Cu cât este mai gătit un aliment bogat în carbohidrați, cu atât valoarea GI este mai mare. Grăsimea, conținutul de fibre și carbohidrații de răcire după ce au fost transformați în amidon rezistent prin gătit, toate pot scădea dramatic valorile GI.

Lista fructelor pentru diabet

Mai jos este o listă de fructe împărțită la indicele GI, după cum a raportat Departamentul de Agricultură al SUA (USDA). Fructe scăzute de GI și GL, unele fructe au un GI sub 55 și un GL sub 10, inclusiv.

 • mere
 • fructele de avocado
 • banane
 • fructe de padure
 • cireșe
 • grapefruit
 • struguri
 • kiwi
 • nectarine
 • portocale
 • piersici
 • pere
 • prune
 • căpșune

Fructe cu GI-mediu (GI de 56 până la 69)
Un fruct cu o GI între 56 și 69 de ani este considerat a fi un aliment cu GI-mediu. Toate fructele enumerate mai jos au niveluri GL sub 10.

 • pepenele galben
 • smochine
 • papaia
 • ananasul

Fructe bogate în GI
Fructele cu un GI mai mare de 70 sunt cu un IG-ridicat și un GL mai mare de 20 este GL ridicat. În timp ce acestea sunt sigure pentru a fi consumate de persoanele cu diabet zaharat, este important să mâncați în schimb cantități mai mari de fructe cu IG mai mici.

 • pepene verde (GL scăzut) Mâncarea suficientă fibre joacă un rol important în gestionarea diabetului.

O dietă bogată în fibre solubile poate încetini absorbția zahărului și poate controla nivelul acestuia în sânge. Multe fructe sunt bogate în fibre, în special cele cu piele sau pulpă inclusă. Multe fructe se umplu din cauza conținutului mare de fibre și apă. Dietele care conțin suficiente fructe și legume pot reduce riscul de obezitate, atac de cord și accident vascular cerebral. Obezitatea a fost legată de diabetul de tip 2.

Fructele sunt bogate în fibre și nutrienți, deci sunt o alegere bună în planificarea meselor. Fructele care au fost procesate, cum ar fi cea de mere și sucurile de fructe și-au eliminat fibra și ar trebui limitate.
Vestea bună este că fructele sunt sănătoase pentru mâncare pentru persoanele cu diabet, potrivit NIDDK. Persoanele cu diabet ar trebui să mănânce o dietă echilibrată, care oferă suficientă energie și care ajută la menținerea unei greutăți sănătoase. Unele fructe au un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi mango, dar pot face parte dintr-o dietă sănătoasă în cantități moderate.

Fructele pot satisface, de asemenea, ecesarul de dulce pentru copii, fără a apela la bomboane și alte alimente cu valoare nutritivă scăzută. Majoritatea fructelor sunt bogate în nutrienți și sărace în grăsimi și sodiu. De asemenea, fructele conțin adesea nutrienți care nu se găsesc în alte alimente. Bananele conțin potasiu și triptofan, un aminoacid important. Fructele citrice precum portocalele și grepfrutele sunt bogate în vitaminele A și C, care sunt antioxidanți puternici.

Greutate 3.000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mixt de fructe 300 gr”
Shopping Cart