Tara de origine: CHILE, ingrediente: MERISOR CONFIAT, zahar.
Merisoarele ofera o serie de beneficii posibile pentru sanatate. O dieta cu o proportie mare de fructe si legume a fost dovedita a oferi beneficii pentru sanatate.
In plus, merisoarele sunt o sursa buna de vitamine si antioxidanti.
Din punct de vedere istoric, au fost folosite de americanii nativi ca tratament pentru boli ale vezicii urinare si ale rinichilor, dar si pentru a trata apetitul slab, stomacul, tulburarile de sange si scorbutul.
Iata cateva modalitati prin care merisoarele poate spori sanatatea:
1) Infectii ale tractului urinar
Merisorul este poate cel mai bine cunoscut pentru rolul sau in prevenirea infectiilor tractului urinar (UTIs), in special pentru cei cu infectii recurente. Nivelul ridicat de proantocianidine antioxidante (PAC) ajuta la stoparea anumitor bacterii de aderarea la peretii tractului urinar. In acest fel, PAC-urile din fructe ajuta la prevenirea infectiilor.
Cu toate acestea, cercetatorii de la Texas A & M Health Science Center Colegiul de Medicina din Houston a constatat ca in timp ce capsule de fructe pot face acest lucru, suc de merisor este putin probabil sa aiba acelasi efect. Acest lucru se datoreaza faptului ca este nevoie de o concentratie foarte mare de fructe pentru a preveni aderarea bacteriana. Sucurile pe care le consumam nu contin atat cantitati mari de PAC.
2) Boala cardiovasculara
Unele dovezi sugereaza ca polifenolii din merisor pot reduce riscul bolilor cardiovasculare (CVD). Aceasta face acest lucru prevenind acumularea de trombocite si reducerea tensiunii arteriale, prin mecanisme anti-inflamatorii.
3) Cancer
Cercetarile au aratat ca substantele nutritive din merisor pot ajuta la incetinirea progresiei tumorale si pot avea un impact pozitiv asupra cancerului de prostata, ficat, san, ovarian si de colon.
4) Sanatate orala
Proantocianidinele din merisor pot beneficia, de asemenea, de sanatatea orala. Ei fac acest lucru prin prevenirea bacteriilor de a se lega de dinti, potrivit cercetatorilor de la Centrul pentru Biologie Orala si Eastman Departamentul de Stomatologie de la Universitatea din Rochester Medical Center. Merisorul poate fi, de asemenea, benefic in prevenirea bolii gingivale.
Combat bacteria Helicobacter pylori – H.pylori nu prezinta, de regula, simptome, ci actioneaza lent, provocand, pe termen lung, ulcer la stomac. Un studiu facut de catre cercetatorii de la Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Beijing a dovedit eficienta sucului de merisoare asupra H. pylori. Concluzia studiului a fost ca un consum regular de suc de merisoare poate contribui la eliminarea bacteriei H. pylori, fiind ideal in timpul curelor teraeputice recomandate de gastroenterolog.
Au efecte antiinflamatoare – merisoarele au efecte antiinflamatoare asupra sistemului cardiovascular, dar si asupra tractului digestiv. Fitonutrientii din merisoare sunt cei care reduc inflamatia.
Consumul de merisoare, sub orice forma ar fi acesta facut, scade inflamatia la nivelul gingiilor, prevenind afectiunile dentare. De asemenea, merisoarele consumate cu regularitate reduc riscul de inflamatii la nivelul stomacului, la nivelul colonului si la nivelul vaselor de sange.
Intaresc sistemul imunitar – studiile au dovedit ca extractul de merisoare are efecte benefice asupra sistemului imunitar, insa specialistii sunt de parere ca si consumul de merisoare crude are aceleasi efecte.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.