Reducere!
, ,

Mac seminte 5 kg

Prețul inițial a fost: 149.00 lei.Prețul curent este: 141.55 lei.

Semințele de mac au proprietăți antioxidante, de prevenirea bolilor și proprietăți de promovare a sănătății.

Stoc: 10 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 141.55 lei
6 - 11 5 % 134.47 lei
12+ 9.76 % 127.74 lei
SKU: 1275 Categorii: , ,

Plăcute la gust, semințele de mac sunt semințe oleaginoase nutritive folosite ca si condimente la gătit. Deși sunt semințele obținute din fructele uscate ale pădurii , ele sunt complet lipsite de efecte secundare nocive ale altor produse din plante de mac, cum ar fi macul de opiu.

Planta de mac este o plantă bienală din Orientul Mijlociu și din Asia Mică aparținând familiei Papaveraceae, din genul: Papaver. Denumire științifică: Papaver somniferum.

Egiptenii vechi erau conștienți de recoltarea de semințe de mac din capul de fructe de mac. Prin intermediul comercianților arabi, cultivarea opiului s-a răspândit în Persia, în vechiul Khorasan și în India. Astăzi, semințele de mac sunt o cultură comercială bine stabilită în multe părți ale lumii, inclusiv în Republica Cehă, Germania, Turcia, Franța, India și regiunea Europei de Est.

Semințele de mac sunt ingrediente populare și, în general, sunt folosite ca si condimente și pentru presarea uleiului. Semințele, într-adevăr, sunt foarte sigure pentru a fi utilizate ca hrană și conțin cantități neglijabile de alcaloizi toxici ai macului de opium.

Beneficiile de sănătate ale semințelor de mac

Semințele de mac sunt compuse din multe compuși chimici proveniți din plante care au găsit proprietăți antioxidante, prevenirea bolilor și proprietăți de promovare a sănătății.

Aroma aromatică unică a acestora este datorată multor acizi grași și uleiuri volatile esențiale, care cuprind aproximativ 50% din greutatea netă. Semințele sunt în special bogate în acizi oleic și linoleic. Acidul oleic, un acid gras mono-nesaturat, ajută la scăderea LDL sau “colesterolul rău” și crește nivelurile de HDL sau “colesterol bun” în sânge. Studiile de cercetare sugerează că dieta mediteraneană bogată în acizi grași mononesaturați ajută la prevenirea bolilor coronariene și a accidentelor vasculare cerebrale, favorizând profilul lipidelor sanguine sănătoase.

Crapul exterior de semințe de mac este o sursă bună de fibre dietetice. 100 g semințe brute furnizează 19,5 g sau 51% din nivelurile zilnice recomandate (RDA) de fibre. O mare parte din această fibră este un conținut inert metabolic, care ajută la creșterea masei alimentelor prin absorbția apei în tractul digestiv și, prin urmare, prin reducerea problemei constipației.

În plus, fibrele dietetice se leagă de sărurile biliare (un produs al colesterolului) și diminuează reabsorbția lor în colon. Astfel, aceasta contribuie la scăderea suplimentară a nivelului colesterolului LDL din sânge.

Semințele sunt excelente surse de complexe B vitale cum ar fi tiamina, acidul pantotenic, piridoxina, riboflavina, niacinul și acidul folic. Multe dintre aceste vitamine funcționează ca factori co-factori în metabolismul substratului, în special grăsimile și carbohidrații din organismul uman.

Semințele de mac oferă niveluri bune de minerale cum ar fi fier, cupru, calciu, potasiu, mangan, zinc și magneziu. Cupru utilizat în producția de globule roșii. Zincul este un co-factor în multe enzime care reglează creșterea și dezvoltarea, generarea spermei, digestia și sinteza acidului nucleic. Potasiul este o componentă importantă a fluidelor celulare și ale corpului, care ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Corpul uman utilizează manganul ca cofactor pentru enzima antioxidantă importantă, superoxid dismutaza.

Semințele de mac crude conțin niveluri foarte mici de alcaloizi de opiu, cum ar fi morfina, tebaina, codiena, papaverina etc. Atunci când sunt consumate în alimente, acești compuși produc un efect minim asupra sistemului nervos uman. Dimpotrivă, aceste substanțe chimice s-a descoperit că au unele efecte benefice asupra corpului uman; calmeaza iritabilitatea nervoasa, actioneaza ca analgezice. Extrasele de semințe au fost utile în farmacie și în multe medicamente tradiționale în prepararea amestecurilor de tuse, a expectoranților etc.

Semințe de mac (Papaver somniferum), valoare nutritivă per 100 g.

Energie 525 Kcal 26%
Carbohidrați 28,13 g 22%
Proteină 17.99 g 32%
Total grăsime 41,56 g 139%
Colesterol 0 mg 0%
Fibre alimentare 19,5 g 51%
Vitamine
Folate 82 μg 20%
Niacin 0,896 mg 5,5%
Acid pantotenic 0,324 mg 65%
Piridoxină 0,247 mg 19%
Riboflavina 0,100 mg 8%
Tiamină 0,854 mg 71%
Vitamina A 0 UI 0%
Vitamina C 1 mg 2%
Vitamina E 1,77 mg 12%
Vitamina K 0 mg 0%
electroliţi
Sodiu 26 mg 2%
Potasiu 719 mg 15%
minerale
Calciul 1438 mg 144%
Cupru 01,627 mg 181%
Fier 9,76 mg 122%
Magneziu 347 mg 87%
Manganul 6,707 mg 292%
Fosfor 870 mg 124%
Seleniu 13,5 pg 24%
Zinc 7,9 mg 72%

Greutate 5000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mac seminte 5 kg”
Shopping Cart