Leustean 25 gr

Leustean 25 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1191

Leuștenaul nu este doar o plantă aromatică, ci și o plantă medicinală cu o puternică acțiune terapeutică asupra aparatului respirator, aparatului reno-urinar, sistemului endocrin și celui imunitar.

Disponibilitate: În Stoc

1,50 RON
Informații Produs

Detalii

Leusteanul (Levisticum officinale Koch.) Este un supliment vegetal originar din regiunea mediteraneană a Europei de Sud. Parte a familiei Apiaceae, alte nume pentru lovage includ Ligusticum Levisticum (Linn.), Old English Lovage, American Lovage, Italian Lovage, Cornish Lovage, Maggi plant și Smellage.

Leuștenaul nu este doar o plantă aromatică, ci și o plantă medicinală cu o puternică acțiune terapeutică asupra aparatului respirator, aparatului reno-urinar, sistemului endocrin și celui imunitar.

Leusteanul este  un remediu eficient într-o multitudine de boli cum ar fi indigestia, dispepsia, litiaza renală, anorexia, colicile intestinale. Planta are si propietati curative numeroase, este cunoscuta pentru efectul benefic in indigestii si tulburari stomacale, in raceli, guturaiuri si gripe, anorexie, diferite intoxicatii si reactii alergice. Uleiul obtinut din leustean scade tensiunea si stimuleaza diureza. Pe rani, ulceratii, furuncule se pun cataplasme cu leustean cules de dimineata, bine spalat si zdrobit .

Leusteanul este o plantă perenă care este ușor de cultivat datorită proprietăților sale rezistente. Aparține aceleiași familii ca morcovii, pătrunjelul și mărarul. Frunzele de culoare verde-închis ale plantei iubitoare seamănă cu cilantro și pătrunjelul italian în formă și culoare, iar tulpinile sale sunt adesea comparate cu tulpinile de țelină (în aparență și, într-o măsură mai mică, în aromă). Acesta are un miros foarte puternic și are un gust cald și aromat.

O plantă medicinală unică, iubirea poate fi consumată ca legume proaspete sau folosită la gătit pentru a îmbunătăți aroma și a adăuga nutrienți în alimente. Beneficiile sale cunoscute includ îmbunătățirea sănătății urinare și proprietățile antibacteriene.


Beneficii pentru sănătate

Leusteanul poate funcționa ca diuretic datorită unei acțiuni numite „acvaretic”. Acest lucru înseamnă că planta poate stimula urinarea (și poate ajuta la spălarea vezicii urinare și a rinichilor prin creșterea producției de urină) fără pierderea electroliților vitali (cum ar fi sodiu).

De asemenea, se crede că planta conține un agent calmant numit eucaliptol, care poate ajuta la reducerea iritației la plămâni și la promovarea vindecării unor tipuri de afecțiuni respiratorii (cum ar fi pleurezia).

Utilizări medicale

Deși nu există suficiente date de cercetare clinică pentru a susține cele mai multe dintre afirmațiile privind beneficiile pentru sănătate ale loviturii, planta a fost utilizată în mod tradițional pentru a trata multe afecțiuni de sănătate, inclusiv:

 • tulburări de stomac
 • tuse și afecțiuni respiratorii (cum ar fi pleurezia)
 • febră
 • Durere de gât
 • colici (la copii mici)
 • gaz
 • reumatism / artrita
 • infectii ale tractului urinar
 • pietre la rinichi
 • gută
 • malarie
 • migrene
 • icter

Rezultatele studiului preliminar susțin unele dintre toate beneficiile pentru sănătate ale suplimentului pe bază de plante, cum ar fi sănătatea urinară și proprietățile antibacteriene:

 • un efect diuretic
 • o acțiune carminativă
 • un efect expectorant (contribuind la eliberarea flemei)
 • un efect antibacterian
 • un efect antiinflamator
 • are un efect stimulator
 • un efect stimulator al apetitului
 • o acțiune diaforică (pentru a stimula transpirația și a ajuta la reducerea febrelor)
 • un emagagog (care ajută la reglarea menstruației)

Un studiu din 2016 privind eficacitatea leusteanului asupra cistinuriei (o afecțiune ereditară rară care implică vezica urinară și pietre la rinichi) a constatat că acesta reduce nivelul de cisteină și creatinină la persoanele cu cistinurie ereditară. Autorii studiului au remarcat că mai multe studii care implică un număr mai mare de participanții cu cistinurie ar fi avantajoși.

Un studiu din 2012 publicat de Agenția Europeană a Medicamentului a constatat că datele erau suficiente pentru a susține afirmațiile că lovage funcționează ca un agent eficient în creșterea urinei pentru a spăla tractul urinar în condiții minore. Cu toate acestea, datele despre acut (sever pe termen scurt) și toxicitate cronică (de lungă durată), cancerigenitate (cauzatoare de cancer) și toxicitate reproductivă și de dezvoltare lipseau. Din cauza lipsei de date privind siguranța pe termen lung, utilizarea de rădăcină de leustean nu a fost recomandată de autorii studiului.

Un alt studiu a descoperit că uleiul esențial de rădăcina de leustean s-a dovedit a avea proprietăți antibacteriene mai puternice decât alte 25 de uleiuri esențiale care au fost testate în studiu.

Efecte secundare posibile

În general, există foarte puține efecte secundare grave ale leusteanului. Un efect secundar comun implică o afecțiune numită fotodermatită. Aceasta apare după ce planta este consumată sau folosită pe piele și poate determina pielea să devină mai sensibilă la lumina soarelui și la alte forme de lumină ultravioletă. Înainte de a ieși la soare, trebuie să fiti precauti: asigurați-vă că purtați protecție solară și îmbrăcăminte de protecție.

CONTRAINDICAȚII

Leusteanul nu trebuie utilizat de către copii sau luat în timpul sarcinii sau alăptării, cu excepția cazului în care a fost sfătuit de acest lucru de către un profesionist calificat în îngrijirea sănătății.

Deoarece acesta este considerat un diuretic (o substanță care crește cantitatea de urină), trebuie să aveți grijă pentru oricine are probleme cu inima sau rinichii. Datorită compușilor săi de ulei volatili, care pot fi iritanți pentru țesuturi, utilizarea acestuia ar trebui să fie evitată și de persoanele cu inflamații acute ale rinichilor sau cu funcția renală afectată. În general, leusteanul nu trebuie folosit de nimeni cu o afecțiune medicală fără să se consulte mai întâi cu un furnizor de servicii medicale.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 25gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Leustean 25 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab