Lapte de soia 250g

Lapte de soia 250g

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1404

Laptele praf de soia este produsul similar laptelui praf de vacă. 

Disponibilitate: În Stoc

10,27 RON
Informații Produs

Detalii

"Laptele” de soia este făcut din boabele de soia înmuiate și măcinate și a fost o parte tradițională a dietei asiatice de mii de ani. Boabele de soia sunt înmuiate peste noapte, pielea lor este apoi eliminată înainte de a fi amestecată cu apă și încordată. Lichidul rămas sau „laptele” este apoi încălzit înainte de a fi răcit și păstrat, după care este gata de consum.

„Laptele” de soia poate fi făcut acasă sau cumpărat comercial. În procesul de producție comercială, se pot adăuga și alte ingrediente, cum ar fi îndulcitori sau sare, în funcție de marcă sau aromă.

Profil nutritiv

Laptele de soia neîndulcit este o sursă bună de proteine vegane cu 2,4 g la 100 ml. Este, de asemenea, atât sărac în grăsimi (1,6 g la 100 ml), cât și carbohidrați (0,5 g la 100 ml) și, prin urmare, sărac în zaharuri (0,2 g la 100 ml).

„Laptele” din soia comercial este în mod obișnuit imbogatit cu substanțe nutritive, cum ar fi calciul și vitamina D, ambele jucând un rol vital în sănătatea oaselor și vitaminele B2 (cunoscute și sub denumirea de riboflavină) și B12, care sunt necesare organismului pentru eliberarea de energie. din alimente, precum și pentru a ajuta la menținerea sistemului nervos sănătos.

„Laptele” de soia conține, de asemenea, ceva vitamina K de care avem nevoie pentru coagularea sângelui, fosfor, care este un mineral care contribuie, de asemenea, la oase puternice și potasiu, necesare pentru a ajuta la menținerea inimii sănătoase.

Deși nu există un profil nutrițional disponibil pentru „laptele” de soia de casă, se poate presupune că va fi similar cu „laptele” de soia neîndulcit, dar fără fortificarea suplimentară.

Produsele din soia continuă să provoace unele dezbateri cu privire la faptul dacă sunt bune pentru tine sau nu. Știm că soia conține anumite fitochimice care pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol, precum și unele simptome ale menopauzei.

Este „laptele” de soia mai sănătos decât laptele de vacă?

Având în vedere conținutul de calorii, laptele de soia este mai mic în calorii decât laptele de vacă, cu doar 26 de calorii la 100 ml, în timp ce laptele integral conține 63 de calorii, semi-degresate 46 calorii și lapte degresat 32 calorii la 100 ml.

Conținutul de calciu este același cu laptele de vacă cu 120 mg, dar 100 ml, dar „laptele de soia” este mai mare în vitamina K decât laptele de vacă, dar mai scăzut în alte substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B12, B2 și potasiu.

Cei cu o alergie la lactate sau care pot fi intoleranți la lactoză pot găsi „laptele” de soia o alternativă bună.

Este „laptele” de soia potrivit pentru toată lumea?

Soia poate fi un alergen, așa că, dacă știți sau suspectați că aveți o alergie la „lapte” de soia, ar trebui să evitați consumarea acesteia și să contactați medicul dumneavoastră de familie sau medicul medical pentru sfaturi.

Cercetatorii sfătuiesc că, pentru copii, „laptele” de soia poate fi o alternativă la lactate, dar trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră primar pentru a vă asigura că vor continua să obțină suficienți nutrienți, cum ar fi calciul, în dieta lor.

Cercetatorii sugerează, de asemenea, că celor cu o afecțiune tiroidiană cunoscută sub numele de hipotiroidism, li se recomandă, de asemenea, să-și limiteze aportul de soia, precum și femeile care au fost diagnosticate cu cancer de sân.

https://www.bbcgoodfood.com

Laptele praf de soia este laptele de soia din care a fost eliminată toată apa, similar laptelui praf de vacă. Laptele praf de soia are o culoare albă până bej și se amestecă ușor cu apă caldă sau rece. Poate fi făcut din lapte de soia simplu sau poate conține ingrediente suplimentare, precum zahăr, arome și calciu.
Deși nu este la fel de comun ca laptele praf de vacă, laptele praf de soia poate fi găsit în unele magazine din tara.

Beneficiile laptelui praf de soia

Laptele praf de soia conține toate ingredientele bune ale laptelui de soia. Există diferite motive pentru care ați cumpăra lapte de soia praf în loc de lapte de soia preambalat: Laptele praf de soia este mai ecologic. Acest lucru sună un pic contradictoriu, deoarece este nevoie de multă energie pentru a elimina apa. Procesul de deshidratare se desfășoară într-o secvență de unități evaporatoare, unde aburul din unitatea precedentă este utilizat ca sursă de căldură în unitatea următoare, rezultând un consum redus de energie.

Laptele praf de soia are ca rezultat consumul de deșeuri mai puțin ambalate, comparativ cu laptele de soia ambalat în cutii de carton.
Laptele praf de soia este mai ușor de depozitat și nu se strică. Când plecați în vacanță și nu sunteți sigur de disponibilitatea laptelui de soia la destinație, puteți transporta niște lapte de soia praf cu dvs.
De obicei, laptele de soia praf este mai puțin costisitor decât mărcile de lapte de soia preambalate.

Continut: proteina din soia 15%,sirop de glucoza, emulgatori (mono-digliceride ale acizilor grasi), arome, stabilizatori (fosfat de calciu).

Mod de preparare:  intr-o cana se pun 2 linguri de lapte de soia peste care se toarna ~200 ml apa calda sau rece dupa preferinte.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 250gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Lapte de soia 250g

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab