IN SEMINTE 150 gr

IN SEMINTE 150 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1023
Semintele de in sunt una din cele mai bogate surse vegetale de omega 3

Disponibilitate: În Stoc

1,30 RON
Informații Produs

Detalii

Semintele de in au nenumarate beneficii: ajuta digestia, duc la scaderea nivelului colesterolului din sange, reduc pofta de dulce, lupta impotriva cancerului, ajuta in slabire, confera un aspect curat al tenului, si asta este doar inceputul.

Semintele de in sunt una din cele mai bogate surse vegetale de omega 3, mai exact acid alfa linoleic, care ajuta in slabire.

Un alt aspect unic al semintelor de in este acela ca este sursa numarul 1 de lignin. Semintele de in contin de 7 ori mai mult lignin decat semintele de susan.

Cand privim la beneficiile nutritionale ale semintelor de in, nu putem decat sa ne minunam cat sunt de sanatoase.

3 linguri de seminte de in contin

Omega3 – 6,330mg
Fibre – 8g
ProteinA – 6g
Vitamina B1 – 31% DZR
Mangneziu – 35% DZR
Fosfor – 19% DZR
Seleniu – 10% DZR

De asemenea, semintele de in contin o cantitate insemnata de vitamina B6, fier, potasiu, cupru si zinc. Profilul nutritional al semintelor de in face vizibil faptul ca este unul dintre cele mai nutritive alimente de pe planeta.

Beneficiile semintelor de in sunt:

  1. Bogate in fibre, dar nu si in carbohidrati – nivelul ridicat de fibre duce la crearea unui mucilagiu, extrem de benefic pentru tractul intestinal. Acest mucilagiu pastreaza mai mult mancarea in stomac, ceea ce poate creste absorbtia nutrientilor. De asemenea, semintele de in sunt extrem de bogate atat in fibre solubile cat si insolubile, ceea ce ajuta la detoxifierea colonului, slabire si reducerea poftei de dulce. Zilnic ar trebui consumat 30-40g fibre.
    Intretine frumusetea pielii si a parului – Daca vrei o piele luminoasa, par si unghii sanatoase trebuie sa iei in considerare adaugarea a doua linguri de seminte in salate, smoothie-uri, sau in orice mananci. Grasimile si vitaminele B din semintele de in aduc acele beneficii pielii, reducand uscarea excesiva. Poate imbunatati simptomele acneei, rozaceei si eczemelor. De asemenea, ajuta la reducerea ochilor uscati.
  2. Ajuta in slabire – Prin continutul ridicat de grasimi sanatoase si fibre, semintele de in ajuta la mentinerea satietatii pentru o perioada mai lunga de timp, si astfel vei manca mai putin, lucru care va duce la slabire. Acizii grasi alfa linoleici duc de asemenea la reducerea inflamatiilor. Acest lucru este foarte important din moment ce un organism inflamat tinde sa se „prinda” de kilogramele in exces.
  3. Scade colesterolul – Fibrele solubile din semintele de in tin grasimea si colesterolul in sistemul digestiv, in asa fel incat nu se pot absorbi.
  4. Bogate in antioxidanti (Lignin) – Ligninul este un polifenol care impiedica imbatranirea prematura, ajuta echilibrul hormonal si sanatatea celulara. Polifenolii sustin cresterea bacteriilor prietenoase in stomac si pot ajuta la eliminarea ciupercilor de tipul candidozei. Ligninul este cunoscul de asemenea pentru efectele sale antivirale si antibacteriene, asadar consumul semintelor de in poate duce la scaderea racelilor si virozelor.
  5. Sustine sanatatea sistemului digestiv – Poate unul dintre cele mai importante efecte ale semintelor de in. Prin continutul ridicat de fibre solubile si nesolubile ajuta la reducerea inflamatiei stomacului, in constipatie precum si la starea generala de sanatate.
  6. Lupta impotriva cancerului – S-a demonstrat in nenumarate studii ca semintele de in ajuta in lupta impotriva cancerului de san, ovarian si colon. Un studiu publicat in Journal of Clinical Cancer Research a descoperit faptul ca un consum ridicat de seminte de in poate scadea riscul de cancer de san. Continutul de lignin poate fi convertit de catre bacteriile din intestin in eterolactone si enterodiol care ajuta la echilibrarea hormonala, lucru care se pare ca reduce riscul de cancer de san. Un alt studiu publicat in Journal of Nutrition a descoperit faptul ca ligninul din semintele de in poate reduce riscul de cancer ovarian si endometrial.
  7. Bogate in Omega 3 – Auzim destul de des despre beneficiile acizilor grasi omega 3. Uleiul de peste contine EPA (Eicosapentaenoic) si DHA (Docosahexaenoic), 2 tipuri de omega 3 ce sunt critice pentru o sanatate optima. Cu toate ca semintele de in nu contin EPA sau DHA, contin ALA (Alpha Linoleic Acid), un alt tip de omega 3. Un studiu publicat in Nutrition Reviews a aratat faptul ca aproximativ 20% din ALA poate fi convertit in EPA, dar doar 5% din ALA poate fi convertit in DHA.
  8. Reduc riscul de osteoporoza – Datorita proprietatilor estrogenice, semintele de in reduc riscul de osteoporoza. De asemenea, ajuta femeile in pastrarea unei menstruatii regulate.

Cel mai bine este sa macinam semintele de in inainte de a le consuma, pentru a maximiza absorbtia nutrientilor. Altfel, riscam sa nu le digeram.

Foarte important este sa le macinam (in rasnita de cafea) chiar inainte de a le consuma, astfel incât sa nu fie expuse prea mult la aer si astfel grasimile sa oxideze. Si sa fie consumate cu o cantitate insemnata de lichide, altfel vor duce la constipatie.

Cea mai nutritiva forma a semintelor de in este cea incoltita. In acest fel se elimina si acidul fitic pe care il contin si de asemenea, creste si absorbtia mineralelor.

Personal consum seminte de in in iaurturi, salate si chiar in prajituri facute in casa. Sunt bune in aluaturi pentru ca au o capacitate foarte mare de absorbtie de lichidelor si da o anumita consistenta. Dar nu exagerati cu prajiturelele 

Mai sunt nutritive semintele dupa procesul de coacere?

Una dintre cele mai frecvente intrebari este daca procesul de coacere afecteaza nivelul de omega-3 din semintele de in. Studiile spun ca poti gati semintele de in la o temperatura de 150 grade celsius timp de 3 ore si acizii grasi nu vor fi afectati.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 150gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: IN SEMINTE 150 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab