Ienibahar 25 gr

Ienibahar 25 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1189
Ienibaharul este foarte bun la tocanite de carne sau leguminoase, sosuri, fripturi, pentru parfumarea muraturilor, piftele, mancare de fasole.

Disponibilitate: În Stoc

1,25 RON
Informații Produs

Detalii

Ienibaharul provine din fructele necoapte și uscate ale unui copac mic numit Pimento Officinalis sau Pimento diocia. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de ardei iute, piper Jamaica, ardei gras, ciupercă, piper și ardei cu cui.
Fructele de ienibahar seamana foarte bine cu piperul mare și cafeniu. Se culeg necoapte si se pun la uscat pana cand li se increteste coaja si se aude sunetul semintei din interior cand boabele sunt zguduite.

Aroma fructelor este puternică precum o combinație între nucsoara, ghimbir și scortisoara. Gustul este intens și dulceag, asemanator cu combinatia descrisa mai sus, cu accente piperate.

Condimentează un plasament adus în Europa, în scurt timp, după descoperirea lumii noi, de la Cristofor Columb. Dacă în tara de origine, mancarurile nu se pun pe masă fara ienibahar, în Europa este mai rar si totusi, nicaieri nu se pregătesc carnati fara acest condiment. La noi, la romani, micii și carnatii se pregătesc doar cu un praf de ienibahar.

Ienibaharul este foarte bun la tocanite de carne sau leguminoase, sosuri, fripturi, pentru parfumarea muraturilor, piftele, mancare de fasole. 

Soldatii rusi care luptau impotriva lui Napoleon isi puneau ienibahar in cizme ca sa-si incalzeasca picioarele. Curand, însă, se poate ca era era doar de caldura, ci de atenuare mirosului neplacut în picioare. Acest lucru este lansat ienibaharul în industria cosmetică actuală, care nu trebuie să se înțeleagă în ceea ce privește obiceiurile asociate cu toaleta pentru barbati.
Ca remediu pentru anumite afectiuni, ienibaharul stimuleaza digestia, scade tensiunea arteriala si detoxifica. Ienibaharul contine eugenolul, un antiseptic folosit în stomatologie, uleiuri volatile, saruri minerale.

Infuzia se pregătește punand intr-o cana cu apa fierbinte patru, cinci boabe de ienibahar care se lasă la infuzat zece minute. Ceaiul se poate servi după o masă copioasă. Infuzia se recomandă și ca remediu pentru bronsite și enterite. Extern, infuzia de ienibahar se folosește, cu rezultate bune, în tratamentul acneei.

Uleiul de ienibahar se folosește în masaj și fricțiuni pentru imbunatatirea circulației, impunerea spasmelor musculare și tratarea nevralgiilor. Poate fi procurat de la plafar sau farmacie.

În afară de mirosul puternic picant și înțepător și de gustul ușor piper, ienibaharul este o sursă bună de nutrienți, vitamine și minerale. Consumând 100 grame de ienibahar va oferă 2,943 mg Mangan, 7,06 mg fier, 661 mg calciu, 0,55 mg cupru, 21,6 g fibră dietetică totală, 72,12 g carbohidrat, 39,2 mg vitamina C, 135 mg magneziu, 8,69 g grăsimi totale și 1044 mg potasiu.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 25gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Ienibahar 25 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab