Reducere!
,

Hrisca cruda 200g, Natural Seeds Product

Prețul inițial a fost: 4.39 lei.Prețul curent este: 3.73 lei.

Hrişca este bogată în vitaminele

Stoc: 24 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 3.73 lei
6 - 11 3.97 lei
12+ 3.77 lei
SKU: NSP-814 Categorii: ,

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Deşi nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrişca este net superioară grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismulde factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

BENEFICII

  • menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale
  • previne instalarea diabetului de tip II
  • vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
  • menţine tânăr sistemul nervos
  • îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare
  • vă protejează împotriva accidentelor vasculare
  • scade colesterolul
  • ţine sub control tensiunea arterială
  • previne apariţia pietrelor la bilă

În plus, hrişca ține greutate sub control. Fiind bogată în fibre alimentare insolubile, în lizină (un aminoacid esenţial), magneziu, în cupru organic şi vitamine din complexul B, hrişca conţine substanţe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din corp. Mai mult decât atât, hrişca este un aliment recomandat de consumat în toate dietele.

MARE ATENŢIE!!!

Persoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afecţiune care constă în fotosensibilizarea acută a pielii – nu trebuie să consume hrişcă în cantităţi mari (în special planta verde sau sucul extras din planta verde). Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte albă trebuie să evite consumul de hrişcă întrucât acesta determină apariţia de pete roşii şi dureri sub formă de arsuri care persistă chiar şi 3-4 zile.

Cum o putem savura?
Dacă până acum nu aţi consumat seminţe de hrişcă trebuie să ştiţi că sunt aromate şi nu foarte dulci. Le puteţi consuma crude sau prăjite, după bunul plac, atât simple, cât şi în salate, paste sau  alături de alte cereale la micul-dejun. În plus, hrişca nu conţine gluten şi poate fi consumată în siguranţă de persoanele care suferă de boala celiacă.

 

Greutate 0.2 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Hrisca cruda 200g, Natural Seeds Product”
Shopping Cart