Reducere!

Hrisca coapta, Natural Seeds Product, 500 g

Prețul inițial a fost: 10.45 lei.Prețul curent este: 9.95 lei.

Hrisca este un aliment popular si traditional in tari precum Rusia, Ucraina, Franta si Polonia. In Romania, hrisca este la mare cautare mai ales in Bucovina, unde este un ingredient traditional pentru sarmale.

Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.

Desi nu face parte din clasa cerealelor (este o planta ierboasa inrudita cu rubarba si stevia creata), hrisca este net superioara graului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejeaza organismul de factorii externi si il fortifica mai ales in sezonul rece si la inceputul primaverii.

BENEFICII

 • mentine nivelul de glucoza din sange in limitele normale
 • previne instalarea diabetului de tip II
 • vitaminele si mineralele din boabele de hrisca scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
 • mentine tanar sistemul nervos
 • imbunatateste capacitatea de retinere si memorare
 • va protejeaza impotriva accidentelor vasculare
 • scade colesterolul
 • tine sub control tensiunea arteriala
 • previne aparitia pietrelor la bila

In plus, hrisca tine greutatea sub control. Fiind bogata in fibre alimentare insolubile, in lizină (un aminoacid esential), magneziu, in cupru organic si vitamine din complexul B, hrisca contine substante cu efect diuretic, care reduc excesul de apa din corp. Mai mult decat atat, hrisca este un aliment recomandat de consumat in toate dietele.

MARE ATENTIE!!!

Persoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afectiune care consta in fotosensibilizarea acuta a pielii – nu trebuie sa consume hrisca in cantitati mari (in special planta verde sau sucul extras din planta verde). Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte alba trebuie sa evite consumul de hrisca intrucat acesta determina aparitia de pete rosii si dureri sub forma de arsuri care persista chiar si 3-4 zile.

Cum o putem savura?
Daca pana acum nu ati consumat seminte de hrisca trebuie sa stiti ca sunt aromate si nu foarte dulci. Le puteti consuma crude sau prajite, dupa bunul plac, atat simple, cat si in salate, paste sau  alaturi de alte cereale la micul-dejun. In plus, hrisca nu contine gluten si poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca.

Stoc: 24 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 9.95 lei
6 - 11 5.03 % 9.45 lei
12+ 9.85 % 8.97 lei
SKU: NSP-510 Categorie:

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Deşi nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrişca este net superioară grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismulde factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

BENEFICII

 • menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale
 • previne instalarea diabetului de tip II
 • vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
 • menţine tânăr sistemul nervos
 • îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare
 • vă protejează împotriva accidentelor vasculare
 • scade colesterolul
 • ţine sub control tensiunea arterială
 • previne apariţia pietrelor la bilă

În plus, hrişca ține greutate sub control. Fiind bogată în fibre alimentare insolubile, în lizină (un aminoacid esenţial), magneziu, în cupru organic şi vitamine din complexul B, hrişca conţine substanţe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din corp. Mai mult decât atât, hrişca este un aliment recomandat de consumat în toate dietele.

MARE ATENŢIE!!!

Persoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afecţiune care constă în fotosensibilizarea acută a pielii – nu trebuie să consume hrişcă în cantităţi mari (în special planta verde sau sucul extras din planta verde). Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte albă trebuie să evite consumul de hrişcă întrucât acesta determină apariţia de pete roşii şi dureri sub formă de arsuri care persistă chiar şi 3-4 zile.

Cum o putem savura?
Dacă până acum nu aţi consumat seminţe de hrişcă trebuie să ştiţi că sunt aromate şi nu foarte dulci. Le puteţi consuma crude sau prăjite, după bunul plac, atât simple, cât şi în salate, paste sau  alături de alte cereale la micul-dejun. În plus, hrişca nu conţine gluten şi poate fi consumată în siguranţă de persoanele care suferă de boala celiacă.

 

Greutate 0.5 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Hrisca coapta, Natural Seeds Product, 500 g”
Shopping Cart