Reducere!
, , ,

Flori hibiscus, Natural Seeds Product, 500g

Prețul inițial a fost: 35.20 lei.Prețul curent este: 33.44 lei.

ceaiul de hibiscus este delicios

Stoc: 22 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 33.44 lei
6 - 11 33.44 lei
12+ 5.02 % 31.76 lei
SKU: NSP-717 Categorii: , , ,

Ceaiul de hibiscus este un ceai pe bază de plante care se prepară prin infuzarea părților din planta de hibiscus în apă clocotită.

Are o aromă  asemănătoare cu cea a merișoarelor și poate fi savurat atât cald, cât și rece.

Există câteva sute de specii de hibiscus care variază în funcție de locație și climă în care cresc, dar Hibiscus sabdariffa este cel mai frecvent utilizat pentru a face ceaiul de hibiscus.

Cercetările au descoperit o serie de beneficii pentru sănătate legate de consumul de ceai de hibiscus, arătând că poate scădea tensiunea arterială, combate bacteriile și chiar ajută la pierderea în greutate.

Ceaiul de hibiscus este bogat în antioxidanți puternici și, prin urmare, poate ajuta la prevenirea pagubelor și a bolilor cauzate de acumularea de radicali liberi.

În timp, hipertensiunea arterială poate pune o tensiune suplimentară asupra inimii și poate duce la slăbirea acesteia. Hipertensiunea arterială este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de boli de inimă.

Mai multe studii au descoperit că ceaiul de hibiscus poate scădea atât tensiunea arterială sistolică cât și cea diastolică.

Într-un studiu, 65 de persoane cu hipertensiune arterială au primit un ceai de hibiscus sau un placebo. După șase săptămâni, cei care beau ceai de hibiscus au avut o scădere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice, în comparație cu placebo.

În mod similar, o revizuire din 2015 a cinci studii a constatat că ceaiul de hibiscus a scăzut atât tensiunea arterială sistolică cât și diastolică cu o medie de 7,58 mmHg și, respectiv, 3,53 mmHg.

Deși ceaiul de hibiscus poate fi un mod sigur și natural de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, nu este recomandat celor care iau hidroclorotiazidă, un tip de diuretic folosit pentru a trata tensiunea arterială mare, deoarece poate interacționa cu medicamentul.

Pe lângă scăderea tensiunii arteriale, unele studii au descoperit că ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea nivelului de grăsimi din sânge, care sunt un alt factor de risc pentru bolile de inimă.

Într-un studiu, 60 de persoane cu diabet au primit fie ceai de hibiscus, fie ceai negru. După o lună, cei care au băut ceai de hibiscus au înregistrat un nivel crescut de colesterol HDL „bun” și scăderea colesterolului total, colesterol LDL „rău” și trigliceride.

Un alt studiu realizat la cei cu sindrom metabolic a arătat că administrarea de 100 mg de extract de hibiscus zilnic a fost asociată cu scăderea colesterolului total și a crescut colesterolul HDL „bun” .

Interesant este că studiile au arătat că hibiscus poate promova sănătatea ficatului și îl poate ajuta să funcționeze eficient.

Un studiu realizat în 19 persoane supraponderale a descoperit că luarea extractului de hibiscus timp de 12 săptămâni a îmbunătățit steatoza hepatică. Această afecțiune se caracterizează prin acumularea de grăsime în ficat, ceea ce poate duce la insuficiență hepatică.

Pe lângă multitudinea de beneficii posibile pentru sănătate, ceaiul de hibiscus este delicios și ușor de preparat acasă.

Pur și simplu adăugați flori uscate de hibiscus într-un ceainic și turnați apă clocotită peste el. Lasă-l să se aburească timp de cinci minute, apoi strecoară, îndulceste-l dacă dorești și bucură-te.

Ceaiul de hibiscus poate fi consumat fierbinte sau rece și are un gust de tartă similar cu cel al afine.

Din acest motiv, este adesea îndulcit cu miere sau aromatizat cu suc de lămâie pentru a echilibra tartria.

Compozitie: flori intregi de hibiscus

Greutate 500 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Flori hibiscus, Natural Seeds Product, 500g”
Shopping Cart