Gyros condiment natural 60 g

Gyros condiment natural 60 g

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1395
Mix natural condimente GYROS (coriandru, chimen, boia ardei dulce, patrunjel frunze, oregano, cimbru, schinduf, usturoi, scortisoara, sare).

Disponibilitate: În Stoc

5,55 RON
Informații Produs

Detalii

Un amestec natural de condimente special pregatit pentru a condimenta gyros-ul. Amestecul contine:

  • coriandru
  • chimen
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel frunze
  • oregano
  • cimbru
  • schinduf
  • usturoi granulat
  • scortisoara
  • sare de mare neiodata

Gyros este o  mancare greceasca ce contine bucati de carne condimentate si drapate. In Grecia natala, gyros este preparat, de obicei, cu porc sau pui, in timp ce in alte parti din lume se prepara si cu miel. Cateodata, conul este preparat cu carne tocata in loc de carne feliata. 

Felul de mancare este denumit pita gyros cand este servit intr-un rulou de pita cu rosii, ceapa si tzatziki. Este denumit souvlaki cand carnea este drapata pe o frigare mica si gatita la gratar sau prajita in tigaie. Sunt aceleasi ingrediente de baza, dar tehnica de gatit este diferita.

Denumirea gyros provine din cuvantul grecesc guros, care inseamna „invartire”. Numele se refera la carnea insasi, in special la modul in care este preparata intr-o rotiserie. Gyros a fost adus in Grecia la inceputul secolului al XX-lea de catre armenii si grecii care fugeau din Imperiul Otoman ca refugiati. In Imperiul Otoman, oamenii rotisau carnea pe un grill de rotisat (rezultand in doner kebap) de foarte mult timp.

In America, Ziua Nationala a Gyros-ului este sarbatorita in prima zi a lunii septembrie.

Cum se prepara gyros
Felii subtiri de carne – poate fi pui, porc, miel sau vita – sunt condimentate cu sare, piper si oregano. Ingrediente suplimentare, precum paprica, usturoi, miere si alte ierburi verzi pot fi adaugate, desi acest lucru depinde de preferintele bucatarului. Carnea este apoi stropita cu otet de vin si lasata la marinat timp de cateva ore.

Feliile de carne marinate sunt apoi drapate pe gratarul de rotisat. La inceput, sunt folosite bucatile mici, bucatile mai mari fiind adaugate mai tarziu. Acest lucru creeaza gyrosul in forma sa distinctiva de con, pe care o ia in timpul procesului de rotisare. Formatiunea de carne asemanatoare unui con este apoi presata bine, inainte de a i se aplica un strat final de grasime pentru a mentine carnea umeda in timp ce este fripta.

Carnea se roteste pe gratarul de rotisat pana cand stratul exterior este fript bine si crocant. Pita este apoi unsa cu ulei si coapta un pic. Carnea suculenta este taiata din conul rotisat in felii subtiri si apoi indesata intr-un rulou de pita. La final, carnea este garnisita cu felii de rosii, ceapa taiata si tzatziki.

Cum se mananca
Pita gyros este o mancare de strada de baza. Este servita, de obicei, infasurata in hartie sau folie de aluminiu si mancata cu mana. Ai grija insa, pentru ca indiferent cat de bine este infasurata pita ta, esti mereu supus riscului de a transforma totul intr-un mic haos culinar. Asigura-te ca ai un servetel la indemana atunci cand mananci pita. gyros. 

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 60gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Gyros condiment natural 60 g

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab