,

Grau tarata 250 gr

0.00 lei

Unul dintre cele mai importante “medicamente” ale naturii

Stoc epuizat

SKU: 1092 Categorii: ,

Foarte bogate în grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), în aminoacizi şi minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.), tărâţele de grâu au numeroase proprietăţi medicinale: reglează digestia, sunt emoliente, în special pentru stomac şi intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general. Se indică în următoarele afecţiuni: demineralizare, afecţiuni endocrine (reglează glandele datorită conţinutului mare în minerale, aminoacizi şi vitamine), afecţiuni ale ovarelor, afecţiunile prostatei, ale sânilor, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze diferite, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afecţiuni neuro-musculare, afecţiuni neurologice, afecţiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afecţiuni cardiace, ateroscleroză, afecţiuni digestive, ale ficatului, colită, constipaţie cronică, dispepsie, dureri epigastrice, hemoroizi, meteorism, adenom de prostată, fibrom uterin, impotenţă sexuală, prostatită, sterilitate, afecţiuni renale, cistită, retenţie urinară, laringită, rahitism, depresie nervoasă, nevroze, psihastenie, sarcină, tumori cu diferite localizări, reumatism, afecţiuni de­gene­rative, conva­lescenţă, majoritatea afecţiunilor care sunt denumite cu “hipo” sau “hiper”, pentru că tărâţele contribuie la reglarea întregului organism.

Înainte de a fi consumate, e bine ca tărâţele să fie cât mai fin mărunţite, pentru a fi asimilate mai uşor de organism. Pentru aceasta, se vor măcina din nou, cu ajutorul râşniţei de cafea. Pulberea de tărâţe – se adaugă câte 1-2 linguri la mâncare, de 3-5 ori pe zi. S-a demonstrat că tărâţele de grâu conţin substanţe care fac digestia rapidă şi uşoară. Folosiţi tărâţe praf, în ciorbe, ceai sau orice alt lichid, cu condiţia ca temperatura lichidului să nu fie mai mare de 40 de grade, ca să nu se distrugă vitaminele şi enzimele pe care le conţin. Apa de tărâţe (mai puţin eficientă la obezitate, dar utilă pentru anemii şi boli nervoase). Se pun 3-4 linguri de tărâţe într-un litru de apă şi se lasă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară. Se consumă în locul apei, fiind mult îmbogăţită cu vitaminele din complexul B.

Câteva tratamente curente cu tărâţe de grâu

Constipaţie cronică – se pun la un litru de apă 5-8 linguri de tărâţe de grâu şi 6-8 prune uscate şi mărunţite (fără sâmburi) sau 4 linguriţe de stafide mărunţite. Se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară prin tifon. Se consumă lichidul în cursul zilei. Este un tratament foarte simplu, eficient şi care se poate lua, fără efecte secundare, perioade lungi de timp. Cei care nu au alergie, diabet sau obezitate pot adăuga şi 2-3 linguri de miere de albine.

Diaree  într-un litru de apă se pun la macerat 5 linguri de tărâţe şi 4 linguri de afine uscate (fructe mărunţite). Se consumă zilnic. Un mic secret: dacă se adaugă două linguri de miere, este un foarte bun laxativ, dar dacă cantitatea este mai mare – 3-4 linguri pe zi – mierea devine utilă contra diareei. Afecțiuni ale prostatei – se iau 8 linguri de seminţe de dovleac şi se mărunţesc cu coajă cu tot (neprăjite şi nesărate). Se pun într-un litru de apă şi se fierb 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge numai apa de la suprafaţă, care conţine ulei de bostan, şi se pune deoparte până a doua zi. Restul de lichid se va turna nestrecurat peste 5 linguri de tărâţe de grâu. Se lasă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară. Se combină cu apa care conţine uleiul. Se pot adăuga sucul de la două lămâi şi, eventual, miere, dacă nu aveţi diabet, obezitate sau nu sunteţi alergici.

Laringită, faringită – se foloseşte apă de tărâţe cu miere, dacă nu există contraindicaţii.

Impotenţă sexuală, frigiditate – la apa de tărâţe se adaugă suc de ţelină, în cazul impotenţei (50 ml la litru), sau 50 ml suc de pătrunjel, pentru frigiditate.

Cancer de colon – se pun 5 linguri de tărâţe de grâu la un litru de apă (sau ceai din plante antitumorale), se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), când se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere (dacă nu există contraindicaţii). Acest lichid se foloseşte zilnic şi la clisme.

Boli de piele cronice – se fac băi cu tărâţe: 500 g tărâţe se pun în cadă, într-un săculeţ, peste care se toarnă apă fierbinte. Apoi se completează cu apă rece, până se ajunge la temperatura dorită (preferabil temperatura corpului) şi se stă în cadă 20-30 de minute. Băile se fac zilnic. Intern, se consumă tărâţe de grâu cu plante medicinale specifice bolii, în una din formele de mai sus. Are rol cicatrizant, emolient şi este indicat şi în psoriazis sau ihtioză. Clisme – 100 g de tărâţe se lasă într-un litru de apă de seara până dimineaţa. Se strecoară şi apoi se încălzeşte la temperatura corpului. Se fac clisme utile în cancerul de colon sau afecţiuni intestinale grave.

Dureri abdominale sau reumatice, dureri sciatice etc. – se pun tărâţe într-un săculeţ de pânză, se încălzesc şi se aplică calde pe locul dureros. Remediul e bun şi la dismenoree sau fibroame uterine. Tărâţele se pot încălzi cu apă caldă sau cu ceaiuri calde, cu care se umezeşte săculeţul înainte de aplicare. Se ţine cât timp este cald. Se pune apoi din nou apă caldă (ceai) şi se aplică pe locul bolnav.

sursa:https://ziarulunirea.ro/taratele-de-grau-un-remediu-ieftin-si-eficient-pentru-echilibrarea-organismului-319445/

Greutate 2.500 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Grau tarata 250 gr”
Shopping Cart