GOJI FRUCTE USCATE 200 GR

GOJI FRUCTE USCATE 200 GR

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1119
Goji berry sunt adesea numite superfood

Disponibilitate: În Stoc

15,29 RON
Informații Produs

Detalii

   Goji berry sunt adesea numite superfood, deoarece acestea conțin compuși chimici numit fitochimicale care sunt produse de plante. Phytochemicals în fructele de goji includ polizaharide, beta-caroten, și zeaxantin.

   Polizaharidele reprezintă o caracteristică principală a fructelor de goji. Acestea sunt o sursă esențială de fibre dietetice. Un studiu care a utilizat șoareci îmbătrâniți a constatat că polizaharidele din fructele de goji au ajutat la îmbunătățirea funcției imunitare și la creșterea activității totale antioxidante în organism.

   Beta-carotenul este responsabil pentru pigmentul de culoare portocaliu-roșie din fructele de goji. Beta-carotenul este vital pentru sănătatea ochilor, sănătatea oaselor, sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. Cantitatea de beta-caroten din fructele goji este printre cele mai mari din toate plantele comestibile.

   Zeaxanthin joacă un rol crucial în sprijinirea sistemului imunitar. Mulți cercetători cred că zeaxantinul poate preveni degenerarea maculară, o deteriorare progresivă a vederii care apare atunci când partea centrală a retinei sau macula se deteriorează.

   Fructele de Goji sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Lycium barbarum. Fructele de goji sunt originare din Asia, iar oamenii din Asia folosesc acest fruct puternic colorat de mai mult de 2000 de ani ca plantă medicinală și supliment alimentar. 

   Ce spune știința despre fructele de goji.

Iată câteva beneficii posibile ale goji berry cu dovezile științifice care îi susțin:

1. Protejează ochii

Se crede că fructele de Goji protejează împotriva bolilor oculare legate de vârstă.

Goji berry pot ajuta viziunea, deoarece acestea contin niveluri ridicate de antioxidanti sanatosi, in special zeaxantina.

Acelasi antioxidanti pot opri si daunele cauzate de:

- lumina UV
- radicalii liberi
- stresul oxidativ.

   Un studiu aratat in revista de Optometrie a Academiei Americane de Optometrie (Optometry and Vision Science) a constatat ca seniorii care au baut suc de goji berry timp de 90 de zile au crescut semnificativ zeaxantina si alte niveluri antioxidante.

   Un al doilea studiu, raportat în revista Drug Design, Development and Therapy, arată că boabele goji protejează retina de celulele ganglionare responsabile de glaucom, o afecțiune care poate duce la pierderea vederii.

2. Oferă suport pentru sistemul imunitar

   Fructele de Goji conțin antioxidanți sănătoși. Antioxidanții sunt cunoscuți pentru calitățile lor imune de stimulare și capacitatea lor de a lupta împotriva radicalilor liberi nocivi și a inflamației.

   Goji berry conține cantități mari de vitaminele A și C, în mod similar cu alte fructe de pădure, inclusiv afine și zmeură. Vitaminele A și C sunt vitale pentru construirea imunității și pentru prevenirea bolilor, de la răceala la cancer.

3. Protejează împotriva cancerului

   Nivelurile ridicate de antioxidanți, inclusiv vitamina C, zeaxantină și carotenoide, sunt responsabile pentru combaterea celulelor canceroase. Antioxidanții încetinesc creșterea tumorală, reduc inflamația și ajută la eliminarea substanțelor nocive din organism.

   Cercetările efectuate pe șoareci, raportate în revista Drug Design, Development and Therapy, constată că fructele de goji pot inhiba creșterea tumorilor și pot stimula eficacitatea tratamentelor pentru cancer.

4. Stabilizează zahărul din sânge

   Gojiberry pot fi de ajutor in controlul privind eliberarea de zahar in sange. Cercetarea din 2015 arată că fructele de goji echilibrează nivelul insulinei și glucozelor din sânge.

Același studiu a asociat fructelor de goji la creșterea nivelului HDL la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. HDL este cunoscut sub numele de colesterol bun.

5. Previne deteriorarea ficatului
Goji berry au fost folosite pentru a trata boala hepatica in medicina traditionala chineza.

Cercetarea pe modele animale indică faptul că fructele de goji pot ajuta la gestionarea sănătății hepatice și la prevenirea progresiei bolii hepatice grase induse de alcool.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 200gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: GOJI FRUCTE USCATE 200 GR

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab