Reducere!
,

Ghimbir macinat 100gr, Natural Seeds Produt

Prețul inițial a fost: 5.76 lei.Prețul curent este: 5.47 lei.

Ghimbirul este un aliment grozav

Stoc: 57 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 5.47 lei
6 - 11 5 % 5.20 lei
12+ 10 % 4.92 lei
SKU: NSP-751 Categorii: ,

Ghimbirul este un condiment provenit din rizomii plantei Zingiber officinale. Este frecvent utilizat in gatit in multe bucatarii asiatice, ayurvedice si din Orientul Mijlociu.

Ghimbirul este o ruda a curcuminei. Acesta este cel mai frecvent utilizat pentru a trata problemele gastro-intestinale si este un aliment grozav. Ghimbirul poate fi, de asemenea, utilizat ca un analgezic si poate fi folosit ca tratament pentru tulburarile de sanatate degenerative. Ghimbirul  a demonstrat ca prezinta efecte antimicrobiene, antioxidante si antiinflamatorii.

Compusii activi din ghimbir includ gingerol, shogaol, paradol, zingeron, zerumbona, 1-dehidro- (10) -gingerdiona, terpenoizi si flavonoide.

Toti acesti compusi au activitati antioxidante, in timp ce unii dintre acestia au activitati antitumorale, antiinflamatoare, de ameliorare a durerii, antimicrobiene si de protectie a ficatului

Ghimbirul este un antiinflamator
1-Dehidro- (10) -gingerdiona, un ingredient activ in ghimbir, poate regla genele inflamatorii prin inhibarea caii NF-kB.

Ca si AINS (aspirina si Advil), ghimbirul blocheaza activitatile enzimelor COX, precum si producerea de substante chimice inflamatorii numite leukotriene si prostaglandine .

Ghimbirul inhiba eliberarea citokinelor proinflamatorii din macrofage in studiile de celule.

Ghimbirul reduce CRP seric la subiectii umani.

In plus, ghimbirul sa dovedit clinic ca are multe beneficii antiinflamatorii.

Ghimbirul  este un analgezic eficient
Ghimbirul reduce efectele rapoartelor de durere subiectiva . O data pe zi  2 grame  de ghimbir pot reduce usor durerile musculare de la efortul de rezistenta si de functionare prelungita, in special daca sunt luate timp de cel putin 5 zile.

Ghimbirul este la fel de eficient ca si diclofenacul (un medicament antiinflamator AINS) pentru gestionarea durerii, fara a duce la disconfort digestiv.

Ghimbirul ajuta  crampele menstruale
Ghimbirul este mai eficient in reducerea severitatii durerii decat alte medicatii care pot fi doar un efect placebo. In plus, ghimbirul pare a fi la fel de eficace ca acidul mefenamic (un medicament antiinflamator AINS).

Ghimbirul ajuta daca aveti probleme cu osteoartrita
Unele cercetari arata ca ghimbirul imbunatateste efectul osteoartritei, in timp ce alte studii arata ca ghimbirul este eficient numai in timpul primului tratament.

 Ghimbirul ajuta daca aveti alergie si astm
Ghimbirul este mai bun pentru persoanele cu dominatie Th2. Zerumbone, un ingredient activ in ghimbir, sporeste raspunsul Th1 si ajuta la raspunsul alergic Th2 la proteina alba de ou (albumina) la soareci. Ghimbirul ajuta astmul prin suprimarea raspunsului imun mediat de Th2 .

Ghimbirul reduce contractia muschiului neted in caile respiratorii prin reducerea contractiei induse de acetilcolina.

Ghimbirul ajuta la eczema
6-Shogaol, un compus gasit in ghimbir, amelioreaza dermatita alergica (eczema)  prin inhibarea citokinelor prin activarea caii Nrf2.

Eczema este o conditie dominanta Th2, deci are sens ca ghimbirul ajuta.

Ghimbirul ajuta la integritatea intestinelor
Ghimbirul  creste prostaglandinele in captuseala stomacului (in timp ce AINS scade) la pacientii cu osteoartrita care dezvolta probleme de stomac datorita utilizarii NSAID pe termen lung.

Studiile pe animale confirma faptul ca ghimbirul reduce leziunile stomacului, posibil prin inhibarea cresterii Helicobacter pylori si prin reducerea secretiei de acid gastric.

Ghimbirul ajuta cu greata si varsaturi
Ghimbirul previne supraactivarea nervului vagal care declanseaza greata si varsaturi prin inhibarea functiei serotoninei in tractul digestiv.

Ghimbirul este o protectie eficienta de non-drog pentru boala de dimineata in timpul sarcinii timpurii.

Ghimbirul poate reduce disconfortul stomacal
Ghimbirul stimuleaza fluxul intestinal (peristaltism). Cu toate acestea, efectele exacte ale ghimbirului variaza in functie de diferite specii de mamifere.

Ghimbirul accelereaza golirea stomacului in intestinul subtire la persoanele sanatoase, astfel incat poate ajuta in caz de supraalimentare sau indigestie.

Ghimbirul nu afecteaza miscarile vezicii biliare.

Ghimbirul protejeaza ficatul
Suplimentarea cu ghimbir, impreuna cu acidul alfa-lipoic, ajuta la incetinirea modificarilor structurale legate de varsta la sobolanii vechi.

Ghimbirul poate ajuta la protejarea pacientilor cu tuberculoza de toxicitatea hepatica din cauza medicamentelor antituberculoase.

Ghimbirul protejeaza rinichii si ficatul impotriva toxicitatii cadmiului (studii efectuate pe soareci).

Ghimbirul protejeaza impotriva toxicitatii aluminiului (studii efectuate pe soareci )

Ghimbirul ajuta la bolile hepatice nealcoolice grase
12 saptamani de suplimentare cu doua grame de ghimbir a redus zilnic semnificativ mai multe enzime hepatice, citokine inflamatorii si indicele de rezistenta la insulina .

Uleiul esential de ghimbir protejeaza ficatul impotriva bolii hepatice grase non-alcoolice si bolilor metabolice asociate induse de dieta bogata in grasimi (studii efectuate pe soareci)

Tratamentul cu ghimbir ajuta la reducerea nivelului de ficat gras indus de fructoza si la niveluri ridicate ale trigliceridelor prin actiunea senzorului de glucide al ficatului (studii efectuate pe soareci).

Ghimbirul este un antioxidant eficient ca parte a terapiei anti-tuberculoza.

Mai multi compusi activi din ghimbir sunt puternici impotriva semnelor distincte ale cancerului.

Ghimbirul poate induce la celulele canceroase moartea prin apoptoza

Terpenoidele de ghimbir pot induce apoptoza in celulele cancerului endometrial prin activarea.

Zerumbone, un ingredient in ghimbir, poate induce apoptoza in celulele cancerului pancreatic prin intermediul caii de semnal.

Ghimbirul poate sensibiliza celulele canceroase la radiatii

Zerumbone poate sensibiliza celulele cancerului colorectal la radiatii, facand radioterapia mai eficienta.

Greutate 0.1 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ghimbir macinat 100gr, Natural Seeds Produt”
Shopping Cart