Planta cunoscuta sub denumirea de frunza de dafin poate proveni dintr-o varietate de arbori diferiti. Una dintre sursele mai cunoscute este arborele de laur (Laurus nobilis). Alte soiuri de frunze de dafin includ frunza de dafin din California, frunza de dafin indian, frunza de dafin indoneziana, frunza de dafin a Indiei de Vest si frunza de dafin mexicana.
Fiecare varietate de frunze de dafin are un gust usor diferit. Frunzele de dafin pot fi utilizate proaspete, uscate, macinate sau intregi. De asemenea, se crede ca frunzele de dafin pot oferi alte beneficii pentru sanatate. Unii consumatori pregatesc ceaiul cu frunze de dafin, adauga frunze de dafin in baile lor sau zdrobesc frunzele de dafin intr-o crema pentru piele.
Frunzele de dafin au fost, de asemenea, folosite de unii pentru tratarea cancerului, a matretii si a durerilor articulare. Cu toate acestea, nu exista suficiente dovezi stiintifice pentru a sustine utilizarea frunzelor de dafin pentru aceste beneficii.
Care sunt beneficiile ceaiului din frunze de dafin?
- benefic pentru inima
Avantajul major al consumului regulat de ceai din frunze de dafin este bun pentru inima ta. Acest lucru se datoreaza combinatiei sale puternice de potasiu, antioxidanti si fier. „Potasiul este vital pentru sanatatea inimii, ajutand la ritmul cardiac, precum si la scaderea tensiunii arteriale”. Antioxidantii contribuie la scaderea inflamatiei prin protejarea impotriva radicalilor liberi din organism si au fost asociati cu scaderea riscului de boli de inima. In ceea ce priveste fierul, este important pentru sanatatea inimii, deoarece protejeaza atat impotriva bolilor de inima, cat si a accidentelor vasculare cerebrale.
Amelioreaza afectiunile respiratorii – uleiul esential de dafin, aplicat direct pe piept, poate ameliora simptomele afectiunilor aparatului respirator. Se recomanda lasarea uleiului peste noapte, pentru ca acesta va actiona in continuare. Inhalarea vaporilor acestui ulei poate stimula expectoratia, ameliorand astfel tusea si accelerand procesul de vindecare a pacientului.
Benefice pentru inima – acidul cafeic din frunzele de dafin, precum si alti antioxidanti care se regasesc in acestea, imbunatatesc sanatatea inimii, fortificand peretii venelor capilare si contribuind la eliminarea colesterolului “rau” din sange.
Amelioreaza durerile menstruale – in perioada dificila a lunii, femeile ar trebui sa consume foi de dafin, care calmeaza crampele specifice menstruatiei. Acestea contribuie si la reglarea ciclului menstrual.
Inhalatiile cu dafin pot ajuta in problemele respiratorii, iar un masaj cu ulei de dafin in zona pieptului poate ajuta pe cei are sufera de astm.
Dafinul este recomandat si celor care au matreata, diabet, probleme cu digestia, cu articulatiile sau infectii urinare. O planta minune care ne poate fi de ajutor!
Ai o viata agitata, stresata si esti mereu in miscare? Probabil ai acumulat o multime de stres, iar asta iti poate afecta in timp si sanatatea.
Tensiune, nervozitate, stres, toate acestea dispar cu ajutorul unei plante, respectiv dafinul.
Informatii nutritionale
Daca frunzele de dafin se consuma intr-un vas, puteti obtine cateva beneficii nutritionale. O portie de 1 lingura ofera aproximativ cinci calorii, in principal sub forma de carbohidrati. Micronutrientii din frunzele de dafin includ vitamina A, vitamina C, vitamina B6, mangan, fier si calciu.
Veti gasi frunze de dafin intregi in sectiunea de condimente din cele mai multe magazine alimentare tot timpul anului. Pot fi de asemenea disponibile frunze de dafin uscate, sfaramate sau macinate.
Multi oameni depoziteaza frunze de dafin in dulapul de condimente. Multi bucatari recomanda depozitarea frunzelor de dafin in congelator, deoarece frunzele pastreaza mai multa aroma atunci cand sunt congelate decat se pastreaza intr-un spatiu rece si uscat.
Frunzele de dafin nu trebuie consumate intregi. Frunza ramane intacta si nu poate fi digerata. Poate ajunge in gat sau poate provoca leziuni ale tractului intestinal.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.