Reducere!
, ,

Fistic miez crud 1 kg

Prețul inițial a fost: 170.00 lei.Prețul curent este: 161.50 lei.

conțin grăsimi sănătoase și sunt o sursă bună de proteine, fibre și antioxidanți

Stoc: 12 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 161.50 lei
6 - 11 161.50 lei
12+ 5 % 153.43 lei
SKU: 311 Categorii: , ,

Nu numai că nucile de fistic sunt gustoase, sunt, de asemenea super-sănătoase.

Aceste semințe comestibile ale arborelui Pistacia vera conțin grăsimi sănătoase și sunt o sursă bună de proteine, fibre și antioxidanți.

Ele conțin, de asemenea, mai multe substanțe nutritive esențiale și au beneficii pentru pierderea în greutate, precum și sănătatea inimii și a intestinului.

Interesant este faptul că oamenii consumă fistic de la 7 000 î.Hr. În zilele noastre, acestea sunt foarte populare în multe feluri de mâncare, inclusiv înghețată și deserturi.

Iată 9 beneficii de sănătate bazate pe dovezi ale fisticului.

Încărcat cu nutrienți

Fisticul este foarte hrănitor, iar 28 de grame de fruct conțin următoarele:

Calorii: 156
Carbohidrati: 8 grame
Fibre: 3 grame
Proteină: 6 grame
Grăsime: 12 grame (90% sunt grăsimi sănătoase)
Potasiu: 8% din CDI
Fosfor: 14% din CDI
Vitamina B6: 24% din CDI
Tiamina: 16% din CDI
Cupru: 18% din CDI
Mangan: 17% din CDI

În special, fisticul este cel mai bogat în vitamina B6.

Vitamina B6 este importantă pentru mai multe funcții, inclusiv reglarea zahărului din sânge și formarea hemoglobinei, o moleculă care transportă oxigen în celulele roșii din sânge.

Fisticul este, de asemenea, bogat în potasiu, o uncie( 28 grame) care conține mai mult potasiu decât o jumătate de banană mare.

Fisticul este bogat în proteine, fibre și antioxidanți. De asemenea, are mai mulți alți nutrienți importanți, inclusiv vitamina B6 și potasiu.

Antioxidanții sunt vitali pentru sănătatea ta.

Acestea împiedică deteriorarea celulelor și joacă un rol cheie în reducerea riscului de îmbolnăvire, cum ar fi cancerul.

Fisticul conține mai mulți antioxidanți decât majoritatea nuci și semințe. Într-un studiu de patru săptămâni, participanții care au mâncat una sau două porții de fistic pe zi aveau niveluri mai mari de luteină și γ-tocoferol, comparativ cu participanții care nu au mâncat fistic.

Printre nuci, fisticul are cel mai mare continut de luteina si zeaxantina, ambele fiind antioxidanti foarte importanti pentru sanatatea ochilor.

Protejează ochii împotriva daunelor provocate de lumina albastră și de degenerarea maculară legată de vârstă, o condiție în care viziunea dvs. centrală este afectată sau pierdută.

Fisticul este printre cele mai bogate în antioxidanți. Sunt bogate în luteină și zeaxantină, ambele care favorizează sănătatea ochilor.

Calorii scăzute, dar încă bogate în proteine

În timp ce mănâncă fructele cu coajă lemnoasă are multe beneficii pentru sănătate, ele au de obicei calorii înalte.

Din fericire, fisticul se numără printre cele mai scăzute fructe cu coajă lemnoasă.

O uncie (28 de grame) de fistic conține 156 de calorii, comparativ cu 183 de calorii în nuci și 193 de calorii în pecan.

Cu o proteină care cuprinde aproximativ 20% din greutatea lor, fisticul este al doilea doar la migdale când vine vorba de conținutul de proteine.

Ei au, de asemenea, un raport mai mare de aminoacizi esențiali, care reprezintă blocurile de proteine, decât oricare alta nuci.

Acești aminoacizi sunt considerați esențiali, deoarece organismul nu le poate face, așa că trebuie să le obții din dietă.

Unul dintre acești aminoacizi semi-esențiali este L-arginina, care reprezintă 2% din aminoacizii din fistic. Este transformată în oxid nitric în corpul vostru, care este un compus care determină dilatarea vaselor de sânge, ajutând la fluxul sanguin (6 Sursa de încredere).

Fructele de fistic vă pot ajuta să scăpați de greutate

În ciuda faptului că este vorba despre un aliment dens energetic, fructele cu coajă lemnoasă sunt una dintre cele mai multe alimente care duc la pierderea în greutate pe planetă.

În timp ce puține studii au analizat efectele fisticului asupra greutății, cele care există sunt promițătoare.

Fisticul este bogat în fibre și proteine, ambele crescând saturația ajutându-vă să vă simțiți plini și să mâncați mai puțin.

Greutate 1000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fistic miez crud 1 kg”
Shopping Cart