Faina de migdala este pur si simplu migdala fara pielita, care a fost macinata intr-o textura super-fina. Este fara gluten si contine 5 grame de carbohidrati pe portie. Folositi-o pentru coacerea fara cereale si fara gluten, sau incercati-o ca o crema pentru carne si legume. Ofera o textura umeda si o aroma bogata, de unt, la prajituri, prajituri, clatite si briose.
Vitaminele, mineralele si antioxidantii din faina de migdale pot oferi beneficii importante pentru sanatate. De exemplu, manganul ajuta corpul sa coaguleze corect sangele, permitandu-i sa se vindece dupa raniri. Manganul ajuta, de asemenea, organismul sa descompuna carbohidratii si colesterolul.
Faina de migdale este, de asemenea, bogata in magneziu, ceea ce va poate ajuta sa controlati mai bine nivelul zaharului din sange.
In plus, faina de migdale poate oferi alte beneficii pentru sanatate, cum ar fi:
Sanatatea inimii
Faina de migdale este bogata in grasimi monoinsaturate, care pot ajuta la mentinerea colesterolului sub control. Reducerea colesterolului scade semnificativ riscul bolilor de inima. Un studiu a aratat ca femeile care consuma zilnic 50 de grame de migdale au colesterol mai mic decat femeile care nu consuma.
Controlul diabetului
Faina de migdale este un aliment cu indice glicemic scazut. Faina de migdale are mai putine zaharuri si carbohidrati. Trecerea la faina de migdale poate ajuta persoanele cu diabet sa-si gestioneze nivelul zaharului din sange mai eficient.
Sanatatea digestiva
Faina de migdale contine o multime de fibre dietetice prebiotice. Acest tip de fibre este digerat de bacteriile din intestinul subtire. Obtinerea de suficiente fibre dietetice prebiotice duce la un sistem digestiv mai sanatos si mai eficient.
Risc mai mic de boli cognitive
Faina de migdale este plina de vitamina E, care este un antioxidant cunoscut pentru a va ajuta creierul. Avand in corp suficienta vitamina E se reduce riscul de a dezvolta boli cognitive, cum ar fi boala Alzheimer.
Nutritie
Faina de migdale este bogata in vitamina E si alti antioxidanti si poate ajuta la reducerea riscului unor afectiuni grave de sanatate, cum ar fi cancerul, diabetul, accidentul vascular cerebral si bolile de inima.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.