Faina de migdale este o alternativa mai sanatoasa la faina traditionala de grau. Are un continut scazut de carbohidrati, este plina de substante nutritive si are un gust foarte bun.
Cu o textura fina si o aroma puternica, faina de migdale poate fi folosita in multiple preparate dulci in care vrei sa adaugi gustul unic si beneficiile nutritionale ale migdalelor.
Faina de migdale se obtine prin macinarea migdalelor intregi (fara coaja). Cu cat macinarea este mai fina, cu atat preparatele vor fi mai gustoase.
Utilizari faina de migdale
Faina de migdale poate inlocui cu succes faina clasica in retete de briose, biscuiti si aluaturi prajituri, dar si in aluaturi de placinte sau tarte cu fructe. In schimb, aceasta nu poate fi folosita pentru prepararea painii sau a cozonacului.
Deoarece nu contine gluten, aluatul cu 100% faina migdale nu are consistenta elastica si nu va creste chiar daca folosim drojdie. De aceea, se recomanda sa folosesti 75% faina de migdale si 25% faina de grau sau 50% faina de migdale si 50% faina de grau.
Beneficiile fainii de migdale
-
Mentine glicemia in parametri normali
Alimentele produse cu grau alb rafinat sunt bogate in carbohidrati, dar sarace in grasimi si fibre. Acest lucru duce la cresteri rapide ale nivelului de zahar din sange.
Faina de migdale are un continut scazut de carbohidrati, dar este bogata in grasimi si fibre sanatoase. Aceste proprietati ii confera un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca elibereaza zahar incet in sange pentru a oferi o sursa sustinuta de energie.
-
Contribuie la scaderea colesterolului LDL si a tensiunii arteriale
Colesterolul LDL si tensiunea arteriala crescuta sunt principalii markeri de risc pentru bolile sistemului cardiovascular. Din fericire, faina de migdale, prin continutul ridicat de magnesiu, potasiu, vitamina E si grasimi mononesaturate, contribuie la scaderea colesterolului rau si la normalizarea tensiunii arteriale.
-
Intareste sistem imunitar
Pe langa doza mare de proteine, faina de migdale contine numerosi antioxidanti, dar si minerale, precum fierul, manganul si cuprul. Este, de asemenea, o sursa excelenta de riboflavina (vitamina B2) si vitamina E, vitamine esentiale pentru un sistem imunitar sanatos.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.