Reducere!

Curmale cu samburi 250 gr

Prețul inițial a fost: 6.20 lei.Prețul curent este: 5.89 lei.

Curmalele merita adaugate la dieta dvs deoarece sunt atat nutritive, cat si delicioase.

Stoc epuizat

Curmalele sunt fructul arborelui de palmier, care este cultivat în multe regiuni tropicale ale lumii. Datele au devenit destul de populare în ultimii ani.

Aproape toate curmalele vândute în țările occidentale sunt uscate.

Puteți afla dacă curmalele sunt sau nu uscate în funcție de aspectul lor. Pielea încrețită indică faptul că sunt uscate, în timp ce pielea netedă indică prospețime.

În funcție de varietate, curmalele proaspete sunt destul de mici și au o gamă variată de culori, de la roșu aprins la galben strălucitor. Curmalele Medjool și Deglet Noor sunt cele mai frecvent consumate soiuri.

Curmalele sunt chewy cu o aromă dulce. Ele sunt, de asemenea, ridicate în unele substanțe nutritive importante și au o varietate de avantaje și utilizări.

Curmalele au un profil nutrițional excelent. Deoarece sunt uscate, conținutul lor de calorii este mai mare decât majoritatea fructelor proaspete. Conținutul de calorii din date este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafide și smochine.

Majoritatea caloriilor din curmalele provin din carbohidrați. Restul provine dintr-o cantitate foarte mică de proteine. În ciuda caloriilor lor, curmalele conțin câteva vitamine și minerale importante în plus față de o cantitate semnificativă de fibre.

O portie de 100 de grame oferă următoarele substanțe nutritive:

Calorii: 277
Carbs: 75 de grame
Fibră: 7 grame
Proteină: 2 grame
Potasiu: 20% din CDI
Magneziu: 14% din CDI
Cupru: 18% din CDI
Mangan: 15% din CDI
Fier: 5% din CDI
Vitamina B6: 12% din CDI

Curmalele sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti, care pot contribui la multe dintre beneficiile lor pentru sanatate

Cu aproape 7 grame de fibre dintr-o portie de 100 gr, inclusiv curmalele din dieta ta reprezintă o modalitate excelentă de a crește consumul de fibre.

Fibrele pot beneficia de sănătatea dvs. digestivă, prevenind constipația. Promovează mișcările normale ale intestinelor, contribuind la formarea scaunului.

Într-un studiu, 21 de persoane care au consumat 7 zile pe zi timp de 21 de zile au înregistrat îmbunătățiri ale frecvenței scaunelor și au avut o creștere semnificativă a mișcărilor intestinale comparativ cu momentul în care nu au mâncat date.

În plus, fibrele din curmalele pot fi benefice pentru controlul zahărului din sânge. Fibra încetinește digestia și poate preveni scăderea nivelului zahărului din sânge după ce a mâncat.

Din acest motiv,curmalele au un indice glicemic scăzut (GI), care măsoară cât de repede crește nivelul de zahăr din sânge după ce ați consumat anumite alimente. 

Curmalele oferă diferiti antioxidanți care au un număr de beneficii pentru sănătate de oferit, inclusiv un risc redus de mai multe boli.

Antioxidanții vă protejează celulele de radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca reacții dăunătoare în corpul dumneavoastră și pot duce la boli.

În comparație cu tipurile similare de fructe, cum ar fi smochinele și prunele uscate, datele par să aibă cel mai mare conținut de antioxidanți.

Iată o prezentare generală a celor trei antioxidanți cei mai puternici din date:

Flavonoidele: Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la reducerea inflamației și au fost studiate pentru potențialul lor de a reduce riscul de diabet, boala Alzheimer și anumite tipuri de cancer.

Carotenoide: Carotenoizii se dovedesc a promova sănătatea inimii și, de asemenea, pot reduce riscul de tulburări oculare, cum ar fi degenerarea maculară.

Acid fenolic: cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, acidul fenolic poate ajuta la scăderea riscului de cancer și boli de inimă 

Promovarea sănătății creierului

Curmalele pot ajuta la îmbunătățirea funcției creierului.

Studiile de laborator au găsit date pentru a fi utile pentru scăderea markerilor inflamatorii, cum ar fi interleukina 6 (IL-6), în creier. Nivelurile ridicate de IL-6 sunt asociate cu un risc mai mare de boli neurodegenerative cum ar fi Alzheimer.

Curmalele pot fi utile pentru scăderea inflamației și prevenirea formării plăcilor în creier, ceea ce este important pentru prevenirea bolii Alzheimer.

Consumul acestor fructe pe parcursul ultimelor săptămâni de sarcină poate favoriza dilatarea cervicală și poate reduce nevoia de muncă indusă. Ele pot fi, de asemenea, de ajutor pentru reducerea timpului de muncă.

Într-un studiu, 69 de femei care au consumat 6 zile pe zi timp de 4 săptămâni înainte de data scadenței au fost cu 20% mai multe șanse să meargă în mod normal în muncă și au fost în muncă timp de mult mai puțin timp decât cei care nu i-au mâncat.

Un alt studiu efectuat pe 154 de femei gravide a constatat că cei care au mancat date au fost mult mai puțin susceptibili de a fi indus în comparație cu cei care nu au avut.

Un al treilea studiu a constatat rezultate similare la 91 de femei însărcinate care au consumat 70-76 de grame de date zilnic începând cu a 37-a săptămână de sarcină. Ei au fost în muncă activă pentru o medie de 4 ore mai puțin decât cei care nu au mâncat date.

Cu toate că datele de hrană par să contribuie la promovarea muncii și la reducerea duratei de muncă, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste efecte.

Curmalele sunt incredibil de versatile și fac o gustare delicioasă. Ele sunt adesea asociate cu alte alimente, cum ar fi migdale, unt de nucă sau brânză moale.

Curmalele sunt, de asemenea, foarte lipicioase, ceea ce le face utile ca liant în produsele de panificație, cum ar fi biscuiții și batoanele. Puteți, de asemenea, combina datele cu nuci și semințe pentru a face sănătos gustări sau bile de energie.

Mai mult, puteți utiliza curmalele pentru a îndulci sosurile, cum ar fi cele pentru salată și marinatele, sau amestecați-le în piureuri și fulgi de ovăz.

Este important să rețineți că curmalele sunt bogate în calorii și că gustul lor dulce le face ușor să se mănânce. Din acest motiv, ele sunt cel mai bine consumate cu moderatie.

Curmalele sunt un fruct foarte sănătos de inclus în dieta ta.

Acestea sunt bogate în mai mulți nutrienți, fibre și antioxidanți, dintre care toate pot oferi beneficii pentru sănătate variind de la digestia îmbunătățită la un risc redus de îmbolnăvire.

Există mai multe modalități de a adăuga curmalele la dieta dumneavoastră. O modalitate populară de a le consuma este ca îndulcitor natural în diferite feluri de mâncare.

Este mai ușor să găsiți curmalele în forma lor uscată, deși acestea sunt mai mari în calorii decât fructele proaspete, deci este important să le consumați cu moderatie.

Curmalele cu siguranta merita adaugate la dieta dvs., deoarece sunt atat nutritive, cat si delicioase.

Greutate 2.500 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Curmale cu samburi 250 gr”
Shopping Cart