Cuisoarele sunt cunoscute cel mai bine ca fiind un condiment dulce si aromat, dar au fost folosite si in medicina traditionala.
O lingurita (2 grame) de cuisoare macinate contine:
Calorii: 6
Carburi: 1 gram
Fibra: 1 gram
Mangan: 55% din valoarea zilnica (DV)
Vitamina K: 2% din DV
E bine sa le macinati acasa, cu putin timp inainte de folosire. Cuisoarele pot fi rasnite cu acelasi aparat cu care se rasneste si cafeaua, fara probleme.
Cuisoarele intregi rezista in conditii optime cam un an de zile, daca sunt depozitate intr-o cutie inchisa si intr-un loc racoros si intunecat, in timp ce pudra de cuisoare, in aceleasi conditii, rezista cam jumatate de an. Daca doriti insa sa prelungiti durata de viata optima, atunci frigiderul este solutia castigatoare, in zonele laterale cu sertare.
In primul rand, fiindca aroma lor este foarte intensa, trebuie sa stiti bine inainte ce cantitate de cuisoare vreti sa folositi, fiindca altfel va puteti trezi cu probleme in bucatarie: aroma cuisoarelor va fi mai puternica decat a restului ingredientelor.
Prin urmare, la ce folosim cuisoarele in bucatarie avand in vedere aroma lor puternica? La supe si la ciorbe, insa doar daca infigeti cuisoarele intr-o ceapa mare care se fierbe apoi cu supa sau cu ciorba si la final le scoateti, cu tot cu ceapa. Puteti apoi prepara o specialitate cu arome indiene daca adaugati pudra de cuisoare la o mancarica din ceapa, usturoi si tofu.
Si gustul compoturilor poate fi imbunatatit daca veti pune pudra de cuisoare in momentul prepararii. In fine, pudra de cuisoare se foloseste intens in aromarea mai multor tipuri de prajituri, tarte, checuri, cozonaci sau chiar torturi.
Pont: daca vreti sa aflati calitatea cuisoarelor, puneti doua sau trei intr-un pahar cu apa. Daca vor pluti vertical, deci in picioare, atunci calitatea este ridicata, daca vor pluti orizontal sau se vor scufunda inseamna ca nu mai au calitatile dorite, fiind invechite.
Cuisoarele sunt sarace in calorii, dar sunt o sursa bogata de mangan. Altfel sunt o sursa nesemnificativa de nutrienti. Acestea contin, de asemenea, un compus numit eugenol, care s-a dovedit ca actioneaza ca un antioxidant natural.
Includerea cuisoarelor in alimentatia dvs. impreuna cu alte alimente bogate in antioxidanti va pot ajuta sa va imbunatatiti sanatatea generala. Cuisoarele au continut ridicat de antioxidanti, inclusiv eugenol, care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ.
Unele cercetari sugereaza ca anumiti compusi gasiti in cuisoare ar putea ajuta la protejarea impotriva cancerului.
Un studiu pe eprubeta a descoperit ca eugenolul din cuisoare a provocat moartea celulelor canceroase ale colului uterin. Cu toate acestea, retineti ca aceste studii pe eprubeta au utilizat cantitati foarte concentrate de extract de cuisoare, ulei de cuisoare si eugenol.
Eugenolul este toxic in cantitati mari si supradozarea uleiului de cuisoare poate provoca leziuni hepatice, in special la copii. Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina modul in care cantitatile mai mici pot afecta oamenii.
Mai mult, proprietatile antibacteriene ale cuisoarelor ar putea ajuta chiar si la promovarea sanatatii orale.
In combinatie cu periajul obisnuit si igiena orala adecvata, efectele antibacteriene ale cuisoarelor pot imbunatati sanatatea dumneavoastra orala.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.