Rozmarin 25 gr

Rozmarin 25 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1208
Studiile arata ca dovezi arată că băuturile și inhalarea compușilor din ceaiul de rozmarin pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și îmbunătățirea memoriei.

Disponibilitate: În Stoc

1,69 RON
Informații Produs

Detalii

Rozmarinul are o lungă istorie a utilizărilor culinare și aromatice, pe lângă aplicațiile în medicina tradițională pe bază de plante și Ayurvedic.

Arbustul de rozmarin (Rosmarinus officinalis) este originar din America de Sud și din regiunea mediteraneană. Face parte din familia de plante Lamiaceae, alături de mentă, oregano, balsam de lămâie și busuioc.

Multe persoane se bucură de ceaiul de rozmarin pentru, aroma și beneficiile sale pentru sănătate.

 Ceaiul de rozmarin este oarte bogat în compuși antioxidanți, antimicrobieni și antiinflamatori

Antioxidanții sunt compuși care vă ajută să vă protejați corpul de deteriorarea oxidativă și inflamații, care pot duce la boli cronice precum cancerul, boli de inimă și diabetul de tip 2.

Pot fi găsite într-o varietate de alimente vegetale, cum ar fi fructe, legume și ierburi precum rozmarinul. Ceaiul de rozmarin conține, de asemenea, compuși care pot avea proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

Activitatea antioxidantă și antiinflamatoare a rozmarinului este atribuită în mare parte compușilor săi polifenolici precum acidul rosmarinic și acidul carnosic.

Datorită capacității sale antioxidante, acidul rosmarinic este adesea folosit ca un conservant natural pentru a crește durata de valabilitate a alimentelor perisabile.

Compușii din ceaiul de rozmarin pot avea de asemenea proprietăți antimicrobiene, care pot ajuta la combaterea infecțiilor. Frunzele de rozmarin sunt folosite în medicina tradițională pentru efectele lor antibacteriene și de vindecare a rănilor.

De asemenea, studiile au investigat efectele acidului rosmarinic și carnosic asupra cancerului. Ei au descoperit că cei doi acizi pot avea proprietăți antitumorale și chiar încetinesc creșterea leucemiei, a sânului și a celulelor canceroase de prostată.

Vă poate ajuta scăderea glicemiei

Când este lăsata netratata, glicemia ridicată vă poate deteriora ochii, inima, rinichii și sistemul nervos. Prin urmare, este esențial ca persoanele care au diabet să își gestioneze corect nivelul de zahăr din sânge.

Studiile au arătat că compușii din ceaiul de rozmarin pot scădea glicemia, ceea ce sugerează că rozmarinul ar putea avea aplicații potențiale pentru gestionarea glicemiei ridicate în rândul persoanelor cu diabet zaharat.

Deși lipsesc în mod special studiile asupra ceaiului de rozmarin, testele și testele efectuate pe animale în cazul rozmarinului în sine indică faptul că acidul carnosic și acidul rosmarinic au efecte asemănătoare insulinei asupra glicemiei.

Unele studii arată că acești compuși pot crește absorbția glucozei în celulele musculare, scăzând zahărul din sânge.

 Îți poate îmbunătăți starea de spirit și memoria

Deși studiile asupra ceaiului de rozmarin lipsesc în mod specific, dovezi arată că băuturile și inhalarea compușilor din ceaiul de rozmarin pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și îmbunătățirea memoriei.

Un studiu a descoperit că administrarea a 500 mg de rozmarin oral de două ori pe zi, timp de 1 lună, a scăzut semnificativ nivelul de anxietate și a îmbunătățit calitatea memoriei și a somnului în rândul studenților, comparativ cu un ceai placebo.

Un alt studiu de 2 luni, realizat în 66 de angajați industriali, a menționat că cei care au băut 2 lingurițe (4 grame) de rozmarin în 2/3 cană (150 ml) de apă au raportat zilnic că se simt mai puțin obositi la locul de muncă, comparativ cu cei care nu beau nimic. De fapt, pur și simplu mirosind rozmarin pare a fi benefic. Un studiu efectuat la 20 de adulți tineri sănătoși a observat că inhalarea aromelor de rozmarin timp de 4-10 minute înainte de un test mental îmbunătățea concentrația, performanța și starea de spirit.

Ba mai mult, un studiu realizat în 20 de adulți sănătoși a descoperit că inhalarea uleiului de rozmarin a stimulat activitatea creierului și a dispoziției îmbunătățite. Nivelul de activitate al participanților, tensiunea arterială, ritmul cardiac și ritmul de respirație au crescut după inhalarea uleiului.

Extractul de rozmarin poate îmbunătăți starea de spirit prin promovarea unui echilibru sănătos al bacteriilor intestinale și reducerea inflamației în hipocamp, partea din creierul dvs. asociată cu emoții, învățaturi și amintiri.

S-a demonstrat că consumul și inhalarea compușilor din rozmarin reduce anxietatea, stimulează starea de spirit și îmbunătățește concentrarea și memoria. Atât mirosul, cât și consumul de ceai de rozmarin pot oferi aceste beneficii, dar este nevoie de mai multe cercetări.

Poate sprijini sănătatea creierului

Unele studii efectuate pe eprubete și animale au descoperit că compușii din ceaiul de rozmarin pot proteja sănătatea creierului dvs. prin prevenirea morții celulelor creierului.

Cercetările efectuate pe animale sugerează că rozmarinul poate sprijini chiar recuperarea din afecțiuni asupra creierului, cum ar fi un accident vascular cerebral.

Alte studii sugerează că rozmarinul poate preveni efectele negative ale îmbătrânirii creierului, sugerează chiar un efect protector împotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 25gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Rozmarin 25 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab