Patrunjel 25 gr

Patrunjel 25 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1195
Pătrunjelul conține vitamina C, un antioxidant puternic care poate beneficia de sănătatea inimii tale.

Disponibilitate: În Stoc

1,25 RON
Informații Produs

Detalii

Pătrunjelul este o plantă populară adesea folosită în bucataria americana, europeana și din Orientul Mijlociu.

Este folosit în mod obișnuit pentru a crește aroma mâncărurilor precum supe, salate și rețete de pește.

În afară de numeroasele sale utilizări culinare, pătrunjelul este foarte nutritiv și s-a dovedit că are multe beneficii puternice pentru sănătate.

Două linguri (8 grame) de pătrunjel furnizează:

  • Calorii: 2
  • Vitamina A: 12% din aportul zilnic de referință (RDI)
  • Vitamina C: 16% din RDI
  • Vitamina K: 154% din RDI
  • Pătrunjelul este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele A, K și C.

Vitamina A este un nutrient esențial care joacă un rol cheie în imunitatea și sănătatea ochilor. În plus, este important pentru pielea ta și poate îmbunătăți condițiile pielii, cum ar fi acneea.

Pătrunjelul este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina K, un nutrient care susține sănătatea oaselor și a inimii. De fapt, doar două linguri (8 grame) de pătrunjel furnizează mai multă vitamina K decât ai nevoie într-o zi.

În afară de rolul său în sănătatea oaselor și a inimii, vitamina K este esențială pentru coagularea corespunzătoare a sângelui, ceea ce poate ajuta la prevenirea sângerărilor excesive.

În plus, pătrunjelul este ambalat cu vitamina C, un nutrient care îmbunătățește sănătatea inimii și este vital pentru sistemul dumneavoastră imunitar.

Vitamina C acționează, de asemenea, ca un puternic antioxidant, protejându-vă celulele de daunele cauzate de molecule instabile numite radicali liberi.

Mai mult, pătrunjelul este o sursă bună de nutrienți magneziu, potasiu, folat, fier și calciu.

Pătrunjelul conține mai mulți nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele A, K și C. Este, de asemenea, o sursă bună de minerale de calciu, fier, magneziu și potasiu.
Poate îmbunătăți zahărul din sânge. În afară de diabet, nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot apărea din cauza unei diete nesănătoase sau a lipsei de exerciții fizice . 

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot crește riscul de complicații pentru sănătate, cum ar fi rezistența la insulină, diabetul zaharat, boli de inimă și sindromul metabolic - un grup de simptome, inclusiv colesterolul ridicat și zahărul ridicat în sânge.

Studiile la animale sugerează că antioxidanții din pătrunjel pot reduce eficient nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Împreună cu consumul unei diete echilibrate, adăugarea de pătrunjel la gătitul dvs. poate ajuta la susținerea nivelului sănătos de zahăr din sânge.

Acestea fiind spuse, sunt necesare studii umane pentru a înțelege mai bine efectele pătrunjelului asupra nivelului de zahăr din sânge.

Nivelurile crescute ale glicemiei pot crește riscul de afecțiuni precum diabetul sau sindromul metabolic.  Afecțiunile cardiace precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt principala cauză de deces la nivel mondial. O dietă nesănătoasă, lipsa exercițiilor fizice, fumatul și consumul ridicat de alcool pot contribui la boli de inimă.

Pătrunjelul conține mulți compuși ai plantelor, inclusiv antioxidanți carotenoizi, care s-au dovedit a beneficia de sănătatea inimii prin reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă.

De exemplu, dietele bogate în carotenoizi s-au dovedit că îmbunătățesc factorii de risc ai bolilor cardiace, cum ar fi inflamația cronică, precum și tensiunea arterială crescută și nivelul de colesterol LDL (rău).

Mai mult, studiile populației indică faptul că dietele bogate în carotenoizi vă pot reduce riscul de afecțiuni cardiace, cum ar fi boala coronariană.

Un studiu de 12 ani efectuat în 73.286 asistente a găsit o asociere inversă între carotenoidele dietetice și incidența bolii coronariene.

Un alt studiu important realizat la 13.293 de persoane, care au fost urmate până la 18 ani, a observat că cei cu un nivel mai ridicat de carotenoizi din sânge au avut rate mai mici de mortalitate prin boli cardiace decât cei cu niveluri mai mici de carotenoizi.

Pătrunjelul conține, de asemenea, vitamina C, un antioxidant puternic care poate beneficia de sănătatea inimii tale.

Rinichii sunt organe importante care îți filtrează constant sângele, eliminând deșeurile și apa în plus, care este apoi excretată cu urina.

Uneori, atunci când urina devine concentrată, depozitele minerale se pot forma și duce la o afecțiune dureroasă numită pietre la rinichi.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 25gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Patrunjel 25 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab