Oregano 25 gr

Oregano 25 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1193
O dietă variată care include oregano, fiind bogată în antioxidanți, poate ajuta la prevenirea modificărilor celulare care pot duce la cancer.

Disponibilitate: În Stoc

1,25 RON
Informații Produs

Detalii

Oregano este o plantă care face parte din familia mentei sau familia Lamiaceae. Oamenii au folosit-o de mii de ani pentru a adăuga arome bucatelor și pentru a trata condițiile de sănătate. 

Grecii și romanii au asociat oregano cu bucurie și fericire. Numele provine de la cuvintele grecești „oros”, care înseamnă munte și „ganos”, care înseamnă bucurie.

Există diferite tipuri de oregano. Cel mai frecvent tip este Oregano vulgare, cunoscut și sub denumirea de cimbru spaniol și maghiar.

Oamenii folosesc oregano în dietă ca suplimente și ca ulei aromatic.

Antioxidanții timol, carvacrol, limonen, terpinen, ocimen și cariofilenă conferă plantei aromă și miros. De asemenea, contribuie la beneficiile pentru sănătate ale uleiului de oregano. Oregano oferă alți antioxidanți atunci când oamenii îl consumă în dietă.
Oamenii din regiunea mediteraneană au folosit oregano timp de secole în medicina pe bază de plante pentru a trata multe afecțiuni, inclusiv:

 • dureri musculare
 • astm
 • crampe
 • diaree
 • indigestie
 • răceli
 • pentru a stimula starea generală de sănătate

Oamenii de știință trebuie să facă mai multe cercetări pentru a confirma beneficiile utilizării oreganului, dar există unele dovezi că ar putea ajuta:

 • combate bacteriile
 • amelioreaza inflamatia
 • reglați glicemia și lipidele
 • lupta contra cancerului

Oregano și alte plante medicinale contin antioxidanți. Antioxidanții dietetici ajută organismul să elimine radicalii liberi, care sunt substanțe toxice  rezultate din procese naturale. O acumulare de radicali liberi poate declanșa stres oxidativ. Stresul oxidativ poate duce la deteriorarea celulelor care poate duce la diverse boli, inclusiv cancer și diabet.

Aflați mai multe aici despre antioxidanți.

Proprietăți antibacteriene

Principalele componente ale uleiului esențial de oregano sunt carvacrolul și timolul. Acestea pot avea proprietăți antimicrobiene.

Într-un studiu de laborator din 2019, carvacrol și timol au împiedicat diverse tulpini de bacterii Staphyloccus aureus (S. aureus) să se dezvolte în carne și produse lactate, sugerând că ar putea ajuta la controlul creșterii bacteriene din alimente.

Uleiul a arătat „activitate antibacteriană semnificativă” împotriva a 11 astfel de microbi. Acest lucru sugerează că substanțele din oregano ar putea juca un rol în combaterea bolilor care nu mai răspund la antibiotice.

Deși aceste teste indică faptul că compușii din oregano pot avea proprietăți antibacteriene, nu înseamnă că consumul de oregano va preveni infecțiile.

Vitamina C este un antioxidant care joacă un rol cheie în sistemul imunitar.

Proprietăți antiinflamatorii

Conform unei literaturi de ansamblu, uleiurile și componentele uleiului de oregano, cum ar fi timolul și acidul rosmarinic, par să aibă proprietăți antiinflamatorii.

De remarcat că studiile au utilizat extracte concentrate de oregano. Nu este același lucru cu oamenii care consumă oregano în dietă.

Rozmarinul este o altă plantă care poate avea proprietăți antiinflamatorii. 

Protejarea împotriva cancerului

Unele dintre ingredientele din oregano pot avea proprietăți anticancerigene.

Oamenii de știință au găsit dovezi conform cărora extractele pot ajuta la prevenirea deteriorării ADN-ului în celule din cauza stresului oxidativ, a radiațiilor și a mitogenelor, un tip de proteine ​​care poate provoca diviziunea celulară nedorită.

În timp ce consumul de oregano de la sine nu este probabil să prevină cancerul, o dietă variată, bazată pe plante, bogată în antioxidanți, poate ajuta la prevenirea modificărilor celulare care pot duce la cancer.

În 2013, studiile de laborator au sugerat că Origanum majorana ar putea ajuta la încetinirea sau oprirea evoluției cancerului de sân metastatic.

Diabet

Compușii din oregano pot ajuta la gestionarea diabetului de tip 2. Autorii unui studiu de rozătoare din 2016 au ajuns la concluzia că extractul de Origanum poate ajuta:

 • îmbunătățește rezistența la insulină
 • regleaza expresia genelor care afecteaza metabolismul grasimilor si carbohidratilor
 • restaurați țesuturile hepatice și renale deteriorate

Autorii au remarcat că unele persoane folosesc deja frunze de oregano și ulei pentru a gestiona nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Diabetul de tip 1 este o boală autoimună. Experții nu știu care o provoacă, dar stresul oxidativ poate juca un rol.

În 2015, cercetătorii au descoperit că un extract de oregano îmbunătățea diabetul de tip 1 la șoareci. Ei au sugerat că acest lucru se poate datora proprietăților antioxidante ale oreganului, efectului său asupra sistemului imunitar și capacității sale de a preveni moartea celulelor.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 25gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Oregano 25 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab