COACAZE DESHIDRATATE 500 gr

0.00 lei

Coacăzele negre uscate sunt superalimente

Stoc epuizat

Coacăzele negre uscate sunt superalimente, oferind fibre dietetice, precum și vitamine și minerale.

Asemănătoare fructelor de pădure, originare din Europa, coacazele negre uscate sunt adesea utilizate ca un substitut pentru stafide sau prune în produse de panificație, amestec de fructe, etc.

Acestea mai contin:

Fibre dietetice

   O portie de 1/2-cana de coacăze negre uscate conține 5 grame de fibre dietetice. Această sumă alimentează aproximativ 20% din ratia zilnică recomandată pentru alimentație și nutriție din fibră pentru bărbații și femeile adulte sănătoase, în urma unei diete de 2.000 de calorii. Similar cu alte fructe uscate cum ar fi stafide sau smochine, coacăzele negre uscate sunt o sursă de fibre solubile și insolubile. Un aport ridicat de fibre solubile poate scădea riscul de diabet zaharat și colesterolul crescut în sânge, în timp ce o mulțime de fibre insolubile ajută la reglarea mișcărilor intestinale și pot preveni tulburările digestive. Mâncărurile bogate în fibre, cum ar fi coacăzele uscate, pot scădea riscul de obezitate, boli de inimă, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială.

Cupru


   Adulții cu vârsta peste 19 ani au nevoie de 900 micrograme de cupru în fiecare zi. Coacăzele negre uscate furnizează 367 micrograme de cupru în fiecare ceașcă sau aproximativ 37% din doza zilnică necesară unui adult. Cuprul este utilizat de către organism pentru a sintetiza colagenul și pentru a promova absorbția fierului. Este, de asemenea, necesar pentru metabolismul energetic și pentru a inhiba compușii cu radicali liberi de la deteriorarea țesutului celular și a ADN-ului. Aportul adecvat de cupru poate reduce șansele dumneavoastră de a dezvolta osteoporoză, osteoartrită, probleme tiroidiene și anemie.

Mangan

   1 cupă de coacăze negre uscate are 0,34 miligrame de mangan mineral. Pentru un bărbat, această sumă îndeplinește aproape 15% din cerința zilnică de mangan. Pentru o femeie, o ceașcă de coacăze negre uscate furnizează 19% din ADR-ul său de mangan. Fără prea multe alimente bogate în mangan în dieta ta, poți suferi de slăbiciune, infertilitate sau de probleme osoase. Manganul este esențial pentru sănătatea sistemului nervos și ca factor de producție a hormonilor, a țesutului osos, a proteinelor implicate în coagularea sângelui și a superoxidului dismutazei antioxidante. Deficitul cronic al manganului poate crește riscul de diabet, osteoporoză și artrită.

Potasiu

   Fiind atât minerale, cât și electroliți, potasiul este necesar pentru creșterea, dezvoltarea și întreținerea oaselor și pentru a ajuta la stabilirea echilibrului electrochimic care permite contracția musculară și transmiterea impulsurilor celulelor nervoase în mod corespunzător. Coacăzele negre uscate conțin 642 miligrame de potasiu în fiecare ceașcă sau 14% din ADN-ul de 4700 miligrame de potasiu pentru adulți. O dietă care încorporează în mod regulat o mulțime de alimente bogate în potasiu, cum ar fi coacăze uscate, poate scădea riscul de osteoporoză, boli de rinichi, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.

Greutate 500 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „COACAZE DESHIDRATATE 500 gr”
Shopping Cart