Istoria ciocolatei incepe cu doua mii de ani in urma, cand cultura arborelui de cacao era practicata in America de Sud.
Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Noua. Aduse in Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atentie, deoarece nimeni nu stia la ce folosesc.
In 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit ca Montezuma, conducatorul aztecilor, obisnuia sa bea o bautura preparata din seminte de cacao, numita „chocolatl”. Montezuma obisnuia sa bea aproape cincizeci de cani pe zi. El i-a servit lui Hernando Cortez aceasta bautura regala, pe care acesta a gasit-o cam amara pentru gustul sau.
Spaniolii au adaugat trestie de zahar si i-au imbogatit aroma cu ajutorul vaniliei si scortisoarei. In plus, au descoperit ca bautura este mai gustoasa servita fierbinte.
Ciocolata alba este ciocolata produsa din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si alte arome.
Nu contine cacao pudra sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiata de alb.
Iata 5 motive pentru care ar trebui sa mananci ciocolata alba
Beneficiile ciocolatei albe apar atunci cand este consumata cu masura. Se spune cu intelepciune ca excesul si lipsa de orice nu sunt bune. Cand mancati ciocolata alba in limitele specificate, are urmatoarele beneficii pentru sanatate:
Cresterea imunitatii – Deoarece ciocolata alba contine unt de cacao, o sursa bogata de antioxidanti, ajuta la eliminarea substantei toxice din corpul dumneavoastra. De asemenea, imbunatateste flexibilitatea in miscarea celulelor albe din sange si, astfel, ajuta la reducerea infundarii arterelor.
Scaderea colesterolului – Consumul de ciocolata alba in cantitati limitate poate ajuta la reglarea grasimii din corpul dvs., care la randul sau poate reduce nivelul colesterolului rau. Acest lucru poate duce la o inima sanatoasa si poate reduce riscul bolilor coronariene.
Imbunatatirea sanatatii ficatului – Studiile au aratat ca ciocolata alba are proprietatile de a imbunatati sanatatea ficatului prin cresterea fluxului sanguin in corpul dumneavoastra. De asemenea, ajuta la imbunatatirea recuperarii tesuturilor rupte.
Cresterea nivelului zaharului din sange – Prezenta zaharului in ciocolata alba il face benefic pentru persoanele care sufera de hipoglicemie, deficit de glucoza in sange.
Hipertensiune arteriala si probleme de respiratie – poate ajuta la reducerea hipertensiunii si a metilxantinei, care este utila pentru relaxarea muschilor respiratori.
Pe langa beneficiile mentionate mai sus, ciocolata alba este, de asemenea, utila in timpul durerilor de cap, insomniei, cancerului de san, artritei, dementei etc. Singura precautie pe care trebuie sa o respectati este cantitatea de ciocolata alba pe care o consumati dintr-o data si ca nu ar trebui sa fie mancat frecvent.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.