Chimen macinat 50 gr

Chimen macinat 50 gr

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1171
Chimenul conține componente care combat unele dintre efectele pe termen lung ale diabetului.

Disponibilitate: În Stoc

2,75 RON
Informații Produs

Detalii

Chimenul este un condiment obținut din semințele plantei Cuminum cyminum.

Chimenul este folosit in multe feluri de mancare, în special in regiunile sale native din Mediterana și Asia de Sud-Vest.  

Mai mult, chimenul a fost folosit de mult timp în medicina tradițională.

Studiile moderne au confirmat beneficiile pentru sănătate pentru care este cunoscut în mod tradițional chimenul, acesta ajuta digestia și reduce infecțiilor provocate de alimente.

Cercetările au relevat, de asemenea, câteva beneficii noi, precum promovarea pierderii în greutate și îmbunătățirea controlului zahărului din sânge și a colesterolului.

Cea mai frecventă utilizare tradițională a chimenului este pentru indigestie.

De exemplu, poate crește activitatea enzimelor digestive, putând accelera digestia. Cumina crește, de asemenea, eliberarea de bilă din ficat. Bila ajută la digerarea grăsimilor și a anumitor nutrienți din intestinul dvs.

Într-un studiu, 57 de pacienți cu sindrom de colon iritabil (IBS) au raportat simptome îmbunătățite după ce au luat chimen concentrat timp de două săptămâni.
Semințele de chimen sunt foarte bogate în fier. 

O linguriță de chimen măcinat conține 1,4 mg de fier sau 17,5% din RDI pentru adulț.

Deficitul de fier este una dintre cele mai frecvente deficiențe de nutrienți, afectând până la 20% din populația lumii și până la 10 din 1.000 de oameni în cele mai bogate națiuni.

În special, copiii au nevoie de fier pentru a sprijini creșterea, iar femeile tinere au nevoie de fier pentru a înlocui sângele pierdut în timpul menstruației.

Puține alimente sunt la fel de bogate in fier, precum chimenul. Acest lucru îl face o sursă bună de fier, chiar și atunci când este utilizat în cantități mici ca condiment.
Chimenul conține o mulțime de compuși vegetali care sunt legați de beneficiile potențiale pentru sănătate, incluzând terpenele, fenolii, flavonoizii și alcaloizii.

Mai multe dintre acestea funcționează ca antioxidanți, care sunt substanțe chimice care reduc deteriorarea organismului din cauza radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt practic electroni singuratici. Electronilor le place să fie în perechi și când se despart, devin instabili.

Acești electroni singulari sau "liberi" fură alți parteneri de electroni departe de alte substanțe chimice din corpul tău. Acest proces se numește „oxidare”.

Oxidarea acizilor grași din arterele tale duce la artere înfundate și boli de inimă. Oxidarea duce, de asemenea, la inflamații în diabet, iar oxidarea ADN-ului poate contribui la cancer.

Antioxidantii precum cei din chimen dau un electron unui singur radical liber, ceea ce îl face mai stabil.

Unele dintre componentele chimenului au arătat că promit să ajute la tratarea diabetului.

Un studiu clinic a arătat că un supliment concentrat de chimen a îmbunătățit indicatorii precoce ai diabetului la persoanele supraponderale, comparativ cu un placebo.

Chimenul conține, de asemenea, componente care combat unele dintre efectele pe termen lung ale diabetului.

Unul dintre modurile în care diabetul dăunează celulelor din organism este prin produse finale avansate de glicare (AGE).

Sunt produse spontan în fluxul sanguin atunci când nivelul de zahăr din sânge este ridicat pe perioade lungi de timp, așa cum sunt în diabet. AGE-urile sunt create atunci când zaharurile se atașează de proteine ​​și le perturbă funcția normală.

AGE-urile sunt responsabile de deteriorarea ochilor, rinichilor, nervilor și a micilor vase de sânge în diabet.

Cuminul conține mai multe componente care reduc AGE-urile, cel puțin în studiile pe epruvetă (18Trusted Source).

În timp ce aceste studii au testat efectele suplimentelor concentrate de chimen, utilizarea de rutină a chimenului ca condiment poate ajuta la controlul zahărului din sânge în diabet.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 50gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Chimen macinat 50 gr

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab