Busuiocul este o planta aromata, cu frunze verzi, originar din Asia si Africa.
Valoarea nutritionala este de asemenea mare, deoarece contine:
Vitamina A,C,E,K;
calciu;
zinc;
fier;
clorofila;
Iata nutrientii care se regasesc in doar 2 grame de busuioc (o lingurita).
Calorii: 0.6
Vitamina A: 3% din necesarul zilnic
Vitamina K: 13% din necesarul zilnic
Calciu: 0.5% din necesarul zilnic
Fier: 0.5% din necesarul zilnic
Mangan: 1.5% din necesarul zilnic
Beneficii pentru sanatate
Busuiocul nu este doar un remediu popular pentru boli precum greata si muscaturile de insecte ci este foarte important pentru medicina traditionala chineza, medicina ayurvedica si alte sisteme de medicina holistica.
Astazi, oamenii de stiinta studiaza potentialele beneficii medicinale ale busuiocului.
Beneficiile potentiale ale busuiocului dulce
Studiile preliminare sugereaza ca folosind busuioc puteti sa:
- Reduceti pierderea de memorie asociata cu stresul si imbatranirea;
- Reduceti depresia legata de stresul cronic;
- Reduceti accidentul vascular cerebral;
- Imbunatatiti postul de zahar din sange, colesterol si triglicerida;
- Reduceti tensiunea arteriala a persoanelor cu hipertensiune arteriala;
- Relaxati vasele de sange si subtiati sangele, similar aspirinei;
- Preveniti anumite tipuri de cancer, inclusiv ale sanului, colonului si pancreasului;
- Busuiocul creeaza o vigilenta mentala atunci cand este inhalat ca aromaterapie;
- Opriti cresterea bacteriilor dentare;
Busuiocul este una dintre cele mai importante plante aromatice in multe culturi si bucatarii, precum cea italiana, thailandeza, indiana si vietnameza. Busuiocul se poate folosi in multe preparate: cu legume sotate, adaugat in sosuri, pentru aromatizarea carnii, a tocanitelor, in ceaiuri, dar si pentru aromarea lichiorurilor si a diferitelor bauturi.
Retetele cele mai populare in care se foloseste busuiocul sunt pesto si sos de rosii marinat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.