Boia de ardei dulce borcan 200g

Boia de ardei dulce borcan 200g

Fiți primul care evaluează acest produs.

COD: 1152
Ardeii sunt săraci în calorii și excepționali de bogati în vitamina C și alți antioxidanți

Disponibilitate: În Stoc

7,99 RON
Informații Produs

Detalii

Ardeii grasi (Capsicum annuum) sunt fructe care aparțin familiei de abajur de noapte.

Ele sunt legate de ardei iute, roșii și fructe de pâine, toate fiind originare din America Centrală și de Sud.

Numiți și ardei dulci sau capsicums, ardeii clopot pot fi mâncați fie cruzi, fie gătiti.

Ca și rudele lor apropiate, ardeii iuti, ardeii iuti sunt uneori uscați și macinati. În acest caz, acestia sunt denumiti paprika.

Sunt săraci în calorii și excepționali de bogati în vitamina C și alți antioxidanți, ceea ce ii fac un plus excelent la o dietă sănătoasă.

Ardeii clopot au culori variate, cum ar fi roșu, galben, portocaliu și verde - care sunt necopti.

Ardeii verzi, necopti, au o aromă ușor amară și nu sunt la fel de dulci ca cei pe deplin coapti.

Informații nutriționale
Ardeii proaspeti, cruzi sunt compuși în principal din apă (92%). Restul sunt carbohidrați și cantități mici de proteine ​​și grăsimi.

Principalii nutrienți în 100 de grame de ardei iute roșu (100 de grame) sunt:

Calorii: 31
Apa: 92%
Proteine: 1 gram
Carburi: 6 grame
Zahar: 4,2 grame
Fibră: 2,1 grame
Grăsime: 0,3 grame
Carbohidrați
Ardeii de clopot sunt compuși în primul rând din carbohidrați, care reprezintă cea mai mare parte a conținutului de calorii - la 100 de grame conțin 6 grame de carbohidrați.

Glucidele sunt în mare parte zaharuri - cum ar fi glucoza și fructoza - care sunt responsabile pentru gustul dulce al ardeilor copți.

Ardeii grasi conțin și cantități mici de fibre - 2% în greutate proaspătă. Calorii pentru calorii, sunt o sursă de fibre foarte bună.

REZUMAT
Ardeii de clopot sunt constituiți în principal din apă și carbohidrați. Majoritatea glucidelor sunt zaharuri, cum ar fi glucoza și fructoza. Ardeii grasi sunt, de asemenea, o sursă decentă de fibre.

Vitamine si minerale

Ardeii clopot sunt încărcați cu diverse vitamine și mineraleVitamina C. Un ardei roșu de mărime medie furnizează 169% din aportul zilnic de referință (RDI) pentru vitamina C, ceea ce îl face una dintre cele mai bogate surse dietetice ale acestui nutrient esențial.Vitamina B6. Piridoxina este cel mai frecvent tip de vitamina B6, care este o familie de nutrienți importanți pentru formarea globulelor roșii.

Vitamina K1. O formă de vitamina K, cunoscută și sub denumirea de filocinoană, K1 este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.
Potasiu. Acest mineral esențial poate îmbunătăți sănătatea inimii.
Folate. Cunoscut și sub denumirea de vitamina B9, folatul are o varietate de funcții în corpul tău. Aportul adecvat de folat este foarte important în timpul sarcinii.
Vitamina E. Un puternic antioxidant, vitamina E este esențială pentru nervii și mușchii sănătoși. Cele mai bune surse dietetice ale acestei vitamine solubile în grăsimi sunt uleiurile, nucile, semințele și legumele.
Vitamina A. Ardeii roșii sunt mari în pro-vitamina A (beta caroten), pe care corpul tău o transformă în vitamina A.

Alți compuși vegetali

Ardeii de clopot sunt bogați în diverși antioxidanți - în special carotenoizi, care sunt mult mai abundenți la exemplarele coapte.

Compușii principali ai ardeilor sunt:

Capsantină. Mai ales bogat în ardei roșii, capsantina este un puternic antioxidant responsabil pentru culoarea lor roșie strălucitoare.
Violaxantina. Acest compus este cel mai frecvent antioxidant carotenoid la ardeii galbeni.
Luteina. În timp ce abundă în ardeii verzi (necoci) și ardeiul negru, luteina lipsește de la ardeii copți coapte. Aportul adecvat de luteină poate îmbunătăți sănătatea ochilor.
Quercetin. Studiile indică faptul că acest antioxidant polifenol poate fi benefic pentru prevenirea anumitor afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
Luteolina. La fel ca quercetina, luteolina este un antioxidant polifenol care poate avea o varietate de efecte benefice asupra sănătății.

Beneficiile pentru sănătate ale ardeilor copți
La fel ca majoritatea alimentelor din plante întregi, ardeii clopot sunt considerați un aliment sănătos.

Consumul mare de fructe și legume a fost legat de un risc redus de multe boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă.

În plus, ardeii ardei pot avea o serie de alte beneficii pentru sănătate.

Sănătatea ochilor
Cele mai frecvente tipuri de deficiențe vizuale includ degenerarea maculară și cataracta, principalele cauze ale acestora fiind îmbătrânirea și infecțiile.

Cu toate acestea, nutriția poate juca un rol semnificativ în dezvoltarea acestor boli.

Luteina și zeaxantina - carotenoizi găsiți în cantități relativ mari la ardei gras - pot îmbunătăți sănătatea ochilor atunci când sunt consumate în cantități adecvate.

Informații Suplimentare

Informații Suplimentare

Gramaj 200gr
Product's Review

Scrieți Propria Recenzie

Momentan revizuiți: Boia de ardei dulce borcan 200g

Etichete Produs

Separați etichetele prin spații. Folosiți ghilimele simple (') pentru fraze.

CMS tab