Boia afumata se foloseste in bucataria romaneasca la diferite preparate: tocanite, ciorbe, fripturi sau diferite sosuri. Aceasta ar trebui adaugata intr-un anumit moment al prepararii termice.. Boiaua este folosita in mancaruri pentru a da gust, aroma, dar si culoare preparatului.
Se imbina perfect cu carne, peste, fructe de mare, branza, precum si cu tocanite sau iahnie de fasole.
Daca prajim boiaua direct in ulei este indicat ca timpul sa nu depaseasca cateva secunde. Preparata prea mult timp, in acest fel, boiaua va da un gust amar mancarii. Putem totusi adauga boia care sa se prepare termic mai mult timp, dar la foc mic sau mediu, atunci cand ea fierbe in mediu lichid. Ma refer aici la ciorbe sau tocanite, cazuri in care boiaua fierbe, nu se prajeste. In acest fel situatii, boiaua nu se amareste.
Boiaua afumata este o versiune in care ardeii au fost uscati la foc de lemne pentru a da o aroma afumata.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.