Reducere!

Bicarbonat de sodiu, Natural Seeds Product, 1Kg

Prețul inițial a fost: 11.03 lei.Prețul curent este: 10.48 lei.

Stoc: 20 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 10.48 lei
6 - 11 5 % 9.96 lei
12+ 10 % 9.43 lei
SKU: NSP-529 Categorie:

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut si sub numele de praf de copt, este un produs popular gospodaresc. Are multe utilizari, de la gatit pana la curatenie si igiena personala. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu poate oferi, de asemenea, cateva beneficii interesante pentru sanatate.

Multi sportivi si participanti la gimnastica il folosesc pentru a-i ajuta sa efectueze  performante in timpul antrenamentelor intense.

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu are formula chimica NaHCO3. Este o sare usor alcalina formata din ioni de sodiu si bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu se gaseste frecvent in natura, dizolvat in izvoarele minerale. Cu toate acestea, este cel mai bine recunoscut drept pulberea alba, inodora si neinflamabila pe care o puteti gasi in supermarketul local.

Cum functioneaza bicarbonatul de sodiu?

Pentru a intelege cum functioneaza bicarbonatul de sodiu, este util sa intelegem mai intai conceptul de pH. In chimie, pH-ul este o scara utilizata pentru a evalua cat de solutie este acida sau alcalina (de baza). Un pH de 7,0 este considerat neutru. Orice mai mic decat 7.0 este acid si orice deasupra este alcalin.

Ca oameni, pH-ul nostru este in mod natural aproape de neutru. In mod normal, ramane in jur de 7,4 in sange si 7,0 in celulele musculare. Functionezi cel mai bine atunci cand echilibrul tau acid-alcalin ramane aproape de aceasta tinta, motiv pentru care corpul tau are diverse modalitati de a mentine aceste niveluri.

Cu toate acestea, anumite boli sau factori externi pot perturba acest echilibru. Unul dintre acesti factori este exercitiul de mare intensitate, cunoscut si sub denumirea de exercitii anaerobe. In timpul exercitiilor anaerobe, cererea organismului de oxigen depaseste oferta disponibila. Drept urmare, muschii nu se pot baza pe oxigen pentru a produce energie. In schimb, trebuie sa treaca la o alta cale – calea anaeroba.

Crearea de energie prin calea anaeroba produce acid lactic. Prea mult acid lactic scade pH-ul celulelor musculare sub valoarea optima de 7,0. Acest echilibru perturbat limiteaza productia de energie si poate reduce, de asemenea, capacitatea de contractare a muschilor. Ambele efecte duc in cele din urma la oboseala, ceea ce reduce performanta la exercitii fizice.

Cum ajuta bicarbonatul de sodiu la mentinerea pH-ului

Bicarbonatul de sodiu are un pH alcalin de 8,4 si, prin urmare, va poate ridica usor pH-ul sangelui. PH-ul sanguin mai mare permite acidului sa treaca de la celulele musculare in fluxul sanguin, revenind pH-ului lor la 7,0. Acest lucru permite muschilor sa continue contractarea si producerea de energie.

Bicarbonatul de sodiu elimina acidul din celulele musculare, ajutand la restabilirea unui pH optim. Aceasta poate scadea oboseala si creste performanta.

Cum afecteaza bicarbonatul de sodiu performanta sportiva?

Oamenii de stiinta au examinat modul in care bicarbonatul de sodiu afecteaza performantele la mai mult de 8 decenii. Nu toate studiile publicate pana in prezent arata aceleasi efecte, dar majoritatea sunt de acord ca este benefic. Bicarbonatul de sodiu este util in special pentru exercitii fizice de mare intensitate, care dureaza intre 1 si 7 minute si implica grupuri musculare mari.

Cu toate acestea, beneficiile pot varia de la o persoana la alta. De asemenea, pot depinde de tipul de activitate, sex, toleranta personala si nivel de pregatire.

Greutate 1000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Bicarbonat de sodiu, Natural Seeds Product, 1Kg”
Shopping Cart