Reducere!
, ,

Anason stelat 1Kg, Natural Seeds Product

Prețul inițial a fost: 103.00 lei.Prețul curent este: 97.85 lei.

Anasonul stelat are o aromă de licorică similară cu cea a anasonului sau a feniculului

Stoc epuizat

SKU: NSP-526 Categorii: , ,

Anasonul stelat este un condiment obținut din fructul arborelui verde perenal chinez Illicium verum.

Este numit în mod potrivit pentru păstăile în formă de stea din care sunt recoltate semințele de condimente și are o aromă care amintește de licorice.

Din cauza asemănărilor din aroma și numele lor, anasonul stelat este deseori confundat cu anasonul, deși cele două mirodenii nu au legătură.

Anasonul stelat este renumit nu numai pentru aroma sa deosebită și aplicațiile culinare, ci și pentru beneficiile sale medicinale.

Ierburile și condimentele sunt adesea eroi ai lumii sănătății și nutriției, iar anasonul stelar nu poate fi o excepție.

Cu toate acestea, este o sursă impresionantă de mai mulți compuși bioactivi puternici – toți care contribuie vital la o sănătate bună.

Cea mai valoroasă componentă a anasonului stelar se poate încadra în aportul său dens de flavonoide și polifenoli. Acestea pot fi în primul rând responsabile pentru aplicațiile largi de condimente și beneficiile medicinale.

Unele dintre compușii majori care promovează sănătatea găsite în anason stelar includ:

linalool
quercetin
anetolul
Acid Shikimic
acid galic
limonene
Împreună, acești compuși pot contribui la proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene ale anasonului stelar.

Un alt beneficiu important al anasonului stelar este capacitatea sa de a inhiba creșterea bacteriană implicată într-o varietate de boli comune.

Unele cercetări au relevat că extractul de anason stelat este la fel de eficient ca antibioticele împotriva bacteriilor patogene multiple rezistente la medicamente. Acest lucru poate fi util în special pentru dezvoltarea viitoare a noilor medicamente antibiotice.

Anasonul stelat are o aromă de licorică similară cu cea a anasonului sau a feniculului, deși nu are legătură cu niciunul dintre aceste mirodenii. Se asortează bine cu coriandru, scorțișoară, cardamom și cuisoare.

În gătit, anasonul stelar poate fi folosit integral sau sub formă de pulbere.

Este adesea utilizat în bucătăriile clasice chineze, vietnameze, indiene și din Orientul Mijlociu, în special ca îmbunătățitor de arome în bulionuri, supe și curry.

Este bine cunoscut pentru prezența sa în amestecurile chinezești „5 condimente” și indianul „Garam Masala”.

În practicile tradiționale din medicina chineză și populară, anasonul stelar este aburit în apă pentru a face un ceai folosit pentru tratarea infecțiilor respiratorii, greață, constipație și alte probleme digestive.

Anasonul stelat aduce, de asemenea, un plus excelent la mâncăruri și deserturi dulci, cum ar fi fructe coapte, plăcinte, pâine rapidă și brioșe.

Greutate 1000 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Anason stelat 1Kg, Natural Seeds Product”
Shopping Cart