Reducere!
, ,

Amidon din porumb 250g, Natural Seeds Product

Prețul inițial a fost: 4.31 lei.Prețul curent este: 4.09 lei.

Amidonul este una dintre sursele energetice importante atat al organismului uman cat și al celui animal.

Stoc: 14 în stoc

x
Cantitate Discount (%) Pret / Buc
1 - 5 4.09 lei
6 - 11 5 % 3.89 lei
12+ 10 % 3.68 lei
SKU: NSP-671 Categorii: , ,

Amidonul de porumb, uneori denumit făină de porumb, amidon de porumb și maizena, este un carbohidrat extras din endosperma porumbului. Acesta este măcinat din sâmburele de porumb. Întrucât amidonul de porumb este obținut din porumb și conține numai carbohidrați (fără proteine), este un produs fără gluten. Nu este o sursă bogată de vitamine și minerale, dar poate ajuta la creșterea caloriilor pentru cei care au nevoie de ea, poate acționa ca o sursă de energie și pentru a preveni glicemia scăzută la persoanele cu hipoglicemie nocturnă.

Această substanță albă pudră este utilizată în multe scopuri culinare, menajere și industriale. În bucătărie, amidonul de porumb este cel mai adesea folosit ca agent de îngroșare pentru sosuri, glazuri, supe, caserole, plăcinte și alte deserturi. De asemenea, este utilizat pentru a face zahăr de porumb și sirop de porumb, precum și pentru a fabrica adezivi pentru hârtie și țesături.

Amidonul este foarte aproape de făina de porumb, dar nu sunt exact aceleași. Amidonul provine din interiorul semințelor de porumb și este mai gros decât făina, care este făcută din întreaga sămânță.

Amidonul de porumb este de fapt un produs pur fără gluten, obținut din măcinarea sâmburelui de porumb, curățând produsul, permițând apoi substanței să se usuce în binecunoscuta stare de pulbere. Este derivat din endosperma sâmburelui de porumb (Zea mays), cuprinzând aproape 70% din sâmburele de porumb. Utilizarea amidonului este raportată în înregistrările egiptenilor timpurii, care fabricau papirus folosind un strat de amidon. Înregistrările romane indică faptul că acei inovați timpurii au găsit utilizări pentru amidon în alimente, medicamente, produse cosmetice și țesături.

Cu toate acestea, abia la mijlocul secolului al XIX-lea, s-a dezvoltat procesul de extracție eficientă la scară largă a amidonului din porumb. Porumbul, pe de altă parte, este un ingredient al Lumii Noi, derivat dintr-o versiune timpurie a porumbului cunoscut sub numele de Teosinte. Din acest motiv, porumbul folosit ca sursă de amidon este relativ nou.

Greutate 0.25 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Amidon din porumb 250g, Natural Seeds Product”
Shopping Cart